Wijken Welkom*

*In jullie vernieuwde museum.

Na 1,5 jaar renovatie opende het Stedelijk Museum Schiedam op 14 mei 2022 eindelijk weer. Met allerlei geweldige dingen om te zien en te doen. Ook heeft het museumgebouw een nieuw jasje. Alle reden tot feest!

Feest voor de museummedewerkers, die staan te trappelen om weer publiek te ontvangen. Maar vooral ook feest voor alle Schiedammers: het is in de eerste plaats jullie museum.

Feestelijke avond voor elke wijk
Onder de naam Wijken Welkom nodigt het museum daarom elke wijk uit voor een feestelijke avond. Een avond voor en door de wijk, want we organiseren het graag samen. Een soort buurtfeest, maar dan in het museum.

Voor wie?
De avonden zijn er voor wijkbewoners. Juist Schiedammers die nog nooit in het museum zijn geweest, zijn van harte welkom. De avond is gratis, je wordt met een bus opgehaald in je wijk en er zijn allerlei leuke dingen te doen. Wil je graag mee naar de avond van een andere wijk, omdat je familie of vrienden daar heengaan? Dat kan ook!

Wat is er te doen op een avond?

  • In het museum zijn allerlei leuke dingen te doen. Zo kun je een rondleiding krijgen door mensen uit jouw wijk en met je familie dingen maken in het atelier. Soms kun je in een museumzaal kijken naar een dans door mensen uit jouw wijk. En meer! Elke avond is anders
  • Alle Buurtplaatjes (dus misschien jijzelf, je buurman of vrienden) ‘hangen’ in het museum in een vrolijke Buurtplaatjes-tentoonstelling waar ook van alles te doen is
  • Zin om gewoon te genieten van livemuziek? Dat kan ook. In de ontvangstruimte zijn optredens door Schiedammers uit jouw wijk
  • In de ontvangstruimte kun je ook de hele avond terecht voor koffie, thee en (kleine) hapjes, natuurlijk ook gemaakt in jouw wijk
  • Heb je een goed idee voor jouw wijkavond? We horen het graag. Stuur een berichtje naar: dorien@stedelijkmuseumschiedam.nl

Wanneer?
De eerste Wijken Welkom avond is op 10 juni en de laatste op 7 oktober 2022: drie avonden vóór de zomervakantie en drie erna. Tussen sommige avonden zit veel tijd vanwege feestdagen en de wisseling van tentoonstellingen.

Bekijk per wijk alle informatie hieronder!

Wijken Welkom Schiedam-Oost

10 juni 2022, gratis

We verzamelen om 18.30 uur bij Wijkhuis Oost (Boerhaavelaan 79) en lopen samen met saxofonist Donald Simoen naar het museum. Daar kun je genieten van kleine hapjes van Snackbar de Pinguin, drankjes, muziek en meer. Ben je slecht ter been? Laat het ons weten. Dan zorgen we dat er plek voor je is in een busje en halen we je op.

Wijken Welkom Nieuwland

24 juni 2022, gratis

We verzamelen 18.40 uur bij Wijkhuis Dreesplein (Dr. Willem Dreesplein 2). Ben je slecht ter been? Laat het ons weten. Dan zorgen we dat er plek voor je is in een busje en halen we je op. Naast rondleidingen door het museum, kun je luisteren en kijken naar een Saz-speler, hiphop, linedance en popkoor Pleasure. Ook loopt een serbetschenker rond en zijn er hapjes uit de wijk!

Wijken Welkom Schiedam-Zuid

15 juli 2022, gratis

We verzamelen 18.15 uur bij de Nolet molen. Daar begint de zomercarnaval optocht naar het museum. Meer informatie volgt! Ben je slecht ter been? Laat het ons weten. Dan zorgen we dat er plek voor je is in een busje en halen we je op.

Wijken Welkom Schiedam-Centrum & Schiedam-West

26 augustus 2022, gratis

We verzamelen om 18.30 uur in de wijk. Meer informatie volgt! Ben je slecht ter been? Laat het ons weten. Dan zorgen we dat er plek voor je is in een busje en halen we je op.

Wijken Welkom Groenoord

9 september 2022, gratis

Je wordt in de wijk opgehaald met de bus. Meer informatie volgt!

Wijken Welkom Noordrand (Kethel, Woudhoek, Spaland-Sveaparken)

7 oktober 2022

Je wordt in de wijk opgehaald met de bus. Meer informatie volgt!

Wijken Welkom is geïnspireerd op het programma Stad naar het Museum van Kunstmuseum Den Haag.

Met dank aan
Gemeente Schiedam, VSBfonds, Mondriaan Fonds, VriendenLoterij Fonds, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en De Groot Fonds

Beeld bovenin: Van links naar rechts: Mitso met Kellan en Ziva, Lyalynn, Antonia, Remey en Kerem met hun gouden ticket bij het Stedelijk Museum Schiedam. Fotografie: Aad Hoogendoorn