We zoeken een stagiair onderwijs & educatie (m/v/x)*

*Leuk als je bij ons komt werken.

We zijn op zoek naar een
stagiair onderwijs & educatie (m/v/x)
voor minimaal 4 maanden, 24 tot 32 uur per week (in overleg)
Startdatum in overleg, bij voorkeur vanaf 13 september

Voor kinderen en jongeren is het Stedelijk Museum Schiedam een plek van verwondering, waar je creativiteit en je denken wordt gevoed, je leert kijken en vragen stellen. Voor leerkrachten en scholen zijn we graag een prikkelend extra klaslokaal, waar je – al kijkend naar kunst en geschiedenis – je onderwijs verdiept. Daarvoor werken we graag samen met scholen en docenten in de stad en daarbuiten. We ontvangen jaarlijks 4.000-5.000 leerlingen uit het primair- en voortgezet onderwijs, het mbo en hbo. Voor hen is er een uitgebreid aanbod van lessen, workshops en museumbezoek, onder begeleiding door een team van professionele museumdocenten.

Het museum is momenteel gesloten vanwege een gemeentelijke renovatie van het gebouw. De periode van sluiting benutten we door naar de scholen toe te gaan en nieuwe programma’s te ontwikkelen, onder meer over geschiedenis van de stad en voor en door mbo-scholen en met Schiedammers in de verschillende wijken.

Op de afdeling onderwijs en educatie werkt de coördinator onderwijs aan de ontwikkeling van een samenhangend aanbod van museumlessen, rondleidingen en workshops voor scholen, docenten, families, studenten en volwassenen. Ook zorgt de afdeling inhoudelijke voor de begeleiding van activiteiten of begeleiding van speciale doelgroepen die we via het programma Mijn Schiedam bij het museum betrekken. Het werken aan educatie en onderwijs is teamwork, in nauwe afstemming met andere afdelingen van het museum en samen met een groep freelance museumdocenten, ieder met eigen kracht, expertise en passie voor het museum, kunst en geschiedenis.

Ter ondersteuning van de coördinator onderwijs zoeken we een gedreven
stagiair onderwijs & educatie (m/v/x)

We zoeken
· Een snelle werker die veel verschillende taken naast elkaar kan doen, bereid is de diepte in te gaan, maar ook niet terugdeinst om de handen uit de mouwen te steken.
· Affiniteit met kunst en erfgoed
· Affiniteit met onderwijs
· Je studeert aan het mbo/hbo of wo en kunt ons uitleggen waarom je interesse hebt in museumeducatie
· Voor minimaal 4 maanden, 24 tot 32 uur per week, startdatum bij voorkeur vanaf 13 september. Werkdagen in overleg maar beschikbaarheid op woensdag is een pré.

Werkzaamheden
· Meedenken aan de verdere verbetering en uitbreiding van ons onderwijs & informele educatie aanbod
· Helpen met communicatie vanuit de afdeling, bijvoorbeeld zorgen dat de website up to date is en een mail sturen aan een school om een docent te wijzen op een leuk programma
· Ondersteunen in de uitvoering van de onderwijsprogramma’s, zoals bestellen en klaarzetten van materialen tot het geven van een les
· Uitvoeren van onderzoek op het gebied van onderwijs & informele educatie

Wat bieden we?
We bieden een plezierige en dynamische werkomgeving in een middelgroot museum met grote ambities. De cultuur is persoonlijk en collegialiteit staat hoog in het vaandel. Er is ruimte om je te verdiepen en te ontwikkelen.

Het Stedelijk Museum Schiedam vindt het belangrijk dat het team divers van samenstelling is. Wij nodigen daarom iedereen met interesse uit te reageren. Het maakt niet uit waar je in gelooft, hoe oud je bent, waar je vandaan komt en op wie je valt. We zijn vooral geïnteresseerd in jouw bijdrage aan het museum.

Solliciteren?
Heb je interesse in de stage? Stuur dan een brief met motivatie en ervaring + curriculum vitae voor 20 augustus 2021 frija@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Gesprekken zijn op vrijdag 27 augustus 2021.

Wil je meer weten over de stage, neem contact op met Frija Klijn, coördinator onderwijs & educatie: frija@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Schoolbezoek aan het Kijkdepot Schiedam. Fotografie: Studio Look J. Boden