Vacature: Planner onderwijs & rondleidingen*

*Voor 12-16 uur verdeeld over meerdere dagen onder schooltijd.

Let op, deze vacature is gesloten. Het is niet meer mogelijk om te reageren.

Stedelijk Museum Schiedam is een toegankelijk museum voor kunst, geschiedenis en maatschappij en vertelt verhalen over thema’s die er vroeger, maar juist ook nu toe doen. Daarbij werken we graag samen met anderen, in het bijzonder met kunstenaars, jonge creatieven en Schiedammers. Het museum maakt spraakmakende en publieksvriendelijke tentoonstellingen en organiseert activiteiten voor jong en oud.

De afdeling educatie biedt onderwijsprogramma’s zodat scholieren uit de regio van het museum kunnen genieten. Daarnaast ontwikkelen we educatieve activiteiten voor in de vrije tijd, zoals rondleidingen, kinderfeestjes en arrangementen. Om al deze educatieve programma’s in goede banen te leiden zoeken we een planner onderwijs & rondleidingen.

Wat ga je doen?
Als planner ben je het eerste aanspreekpunt voor scholen en particulieren en je verkent hun wensen en behoeften. Je boekt aanvragen voor onderwijsprogramma’s en rondleidingen waarbij je zorgt voor een passende match tussen de freelance rondleider / museumdocent en de school. Om tot een efficiënte planning te komen, houd je rekening met zowel interne als externe belanghebbenden. Je bent in de ochtenden aan werk om de rondleidingen in te plannen en af te handelen. Het gaat om schoolgroepen PO, VO, MBO/HBO/WO, kinderfeestjes, volwassenrondleidingen en overige educatieve activiteiten.

Wie zoeken we?
Je bent een enthousiaste, sterke administratieve kracht die het leuk vindt om te puzzelen om alle aanvragen in elkaar te passen en iedereen een mooi moment in het museum te bezorgen. Je bent flexibel en weet scholen goed te woord te staan en te adviseren. Je werkt gestructureerd en nauwkeurig. Je bent communicatief sterk, proactief, oplossingsgericht en stressbestendig. Je woont in (de buurt van) Schiedam.

Je bent 12 -16 uur per week beschikbaar. Waarvan ieder geval 3 ochtenden van 4 uur tijdens schooltijden verspreid over de week (bijv. maandag, woensdag, vrijdag). Andere uren zijn per week, maar ook op jaarbasis flexibel in te zetten. Bijvoorbeeld schoolvakanties vrij en dan daarna wat extra uren maken.

Wat breng je mee?

  • Goede administratieve vaardigheden en een klantvriendelijke en servicegerichte houding
  • Ervaring op het gebied van plannen / roosteren
  • Een goed gevoel bij ons museum en bereidheid je te verdiepen in wat we doen en hoe we scholen en groepen mensen bereiken
  • Je bent handig met Excel en Word

Het Stedelijk Museum Schiedam vindt het belangrijk dat het team divers van samenstelling en een goede afspiegeling van onze omgeving is. Wij nodigen daarom iedereen met interesse uit te reageren, maar in het bijzonder Schiedammers en/of kandidaten met een bi-culturele achtergrond.

Wat bieden we?

  • We bieden een plezierige werkomgeving in een middelgroot, maar prachtig museum met grote ambities. Je komt terecht in een leuk en hecht team op één van de mooiste locaties van Schiedam
  • Een contract voor 12-16 uur of ZZP verspreid over meerdere ochtenden per week, zodat je elke middag vrij kan zijn
  • Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor één jaar met uitzicht op verlenging
  • De functie is ingeschaald in schaal 4 volgens de Arbeidsvoorwaardenregeling van het Stedelijk Museum Schiedam € 2046- maximaal € 2.454,- op basis van 36 uur per week
  • We kennen een eindejaarsuitkering van 3,4%, vakantietoeslag van 8%, pensioen bij ABP en personeelskorting in museumwinkel

Heb je interesse?
Wil je meer weten over de functie, neem contact op met Frija Klijn, coördinator Educatie & Onderwijs Stedelijk Museum Schiedam: frija@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Reageren kan tot en met 12 februari 2023. Stuur een korte motivatie en CV naar iris@stedelijkmuseumschiedam.nl Let op, deze vacature is gesloten. Het is niet meer mogelijk om te reageren.

De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op vrijdag 17 februari 2023 in de ochtend. De tweede gesprekken op dinsdag 21 februari 2023 in de ochtend.


Schoolklas in het Panorama Schiedam. Fotografie: Aad Hoogendoorn