Vacature: educatiemedewerker jongeren en jongvolwassenen*

*Is dat iets voor jou?

Deze vacature is gesloten, het is niet meer mogelijk om te reageren.

Stedelijk Museum Schiedam is een toegankelijk museum voor kunst, geschiedenis en maatschappij en vertelt verhalen over thema’s die er vroeger, maar juist ook nu toe doen. Daarbij werken we graag samen met anderen, in het bijzonder met kunstenaars, jonge creatieven en Schiedammers. Het museum maakt spraakmakende en publieksvriendelijke tentoonstellingen en organiseert activiteiten voor jong en oud. De komende jaren wil het museum nadrukkelijk inzetten op verjonging: in personeel, programma en publieksbereik. Om ons daarbij te helpen zoeken we een educatiemedewerker jongeren en jongvolwassen voor 32-36 uur per week.

Kinderen en jongeren zijn de toekomst, ook voor kunst en cultuur. Om die reden investeert Stedelijk Museum Schiedam in educatie voor basisscholen, middelbare scholen en samenwerking met het mbo, hbo en universiteiten. Zo maken we van ons museum graag een verlengde van het klaslokaal. Daarnaast ontwikkelen we activiteiten in de vrije tijd, zodat kinderen en jongeren tot en met 30 jaar ook geprikkeld worden het museum buiten schooltijd te bezoeken. De komende jaren willen we de samenwerking met het voortgezet onderwijs intensiveren, zodat nog meer middelbare scholieren uit de regio van het museum kunnen genieten. Deze werkzaamheden behoren tot de afdeling Educatie en onderwijs. Daarnaast ontwikkelt de afdeling Mijn Schiedam programma’s in co-creatie met Schiedammers. Ook hier willen we vaker met jongeren uit Schiedam samenwerken. Als educatiemedewerker zoek je steeds weer naar de beste manieren jongeren en jongvolwassenen te raken en zo te inspireren tot een samenwerking of bezoek aan het museum.

Wat ga je doen?
Wij zoeken ter versterking van onze afdelingen Educatie en onderwijs en Mijn Schiedam een educatiemedewerker jongeren en jongvolwassenen. Voor Mijn Schiedam werk je aan programma van, voor en door jongeren en jongvolwassenen uit Schiedam. Je werkt bijvoorbeeld mee aan een project van, voor en door Curaçaose jongeren uit Schiedam rondom de tentoonstelling Frieda Hunziker. Een Vlucht naar Curacao, waaraan momenteel al wordt gewerkt. Of je initieert een project waarin je jongvolwassen vrij baan geeft om programma te ontwikkelen rondom de tentoonstelling Kusama. De Nederlandse jaren 1965-1970. Daarbij werk je altijd samen met partners in Schiedam, die deze doelgroepen en gemeenschappen goed kennen. Aanvullend werk je structureel aan de samenwerking met het voortgezet onderwijs. Je bouwt mee aan duurzame contacten met de belangrijke onderwijsspelers en helpt het onderwijsaanbod verder te verstevigen. Je bouwt aan samenwerking met vmbo en mbo-onderwijs en de kunst(geschiedenis)opleidingen in Nederland.

Wat verwachten we van je?
Als educatiemedewerker jongeren en jongvolwassenen ben je verantwoordelijk voor het contact en de samenwerking met jongeren en jongvolwassenen in de leeftijd van 12-30 jaar. Je initieert en organiseert enkele projecten waarin wordt samengewerkt met deze doelgroep, de scholen, maatschappelijke partners uit Schiedam. Je houdt warm contact met de middelbare scholen uit de regio, alliantiepartner Lentiz Life College en de kunst- en kunsthistorische opleidingen in het land en bouwt mee aan een duurzaam onderwijsprogramma. Bij de uitvoering van de samenwerking werk je samen met je collega’s van educatie, Mijn Schiedam, evenementen en marketing en communicatie.

Wij zoeken een educatiemedewerker jongeren en jongvolwassene, die:

• het leuk vindt om met veel en heel verschillende mensen en partnerorganisaties samen te werken
  • makkelijk contact legt met en zich goed kan inleven in jongeren en jongvolwassenen
  • het museum kan vertegenwoordigen in overleggen met scholen en maatschappelijke organisaties
  • enthousiasmerend en empathisch richting de doelgroep is
  • gericht is op het bereiken van cultureelmaatschappelijke en zo concreet mogelijke impact
  • bij voorkeur al enige ervaring met kunst- en/ of erfgoededucatie heeft
  • zo snel mogelijk kan starten met deze functie.

Het Stedelijk Museum Schiedam vindt het belangrijk dat het team divers van samenstelling en een goede afspiegeling van onze omgeving is. Wij nodigen daarom iedereen met interesse uit te reageren, maar in het bijzonder Schiedammers en/of kandidaten met een bi-culturele achtergrond.

Wat bieden we?
We bieden een plezierige werkomgeving in een middelgroot, maar prachtig museum met grote ambities. De functie wordt mede mogelijk gemaakt door externe financiering, waaronder van Fonds 21. In het eerste jaar heeft de functie daarom een omvang van 32-36 uur per week.
Indien wij ook voor het jaar 2024 weer aanvullende financiering weten te vinden, zal de functie worden voortgezet met een omvang van 32-36 uur. Indien die externe financiering niet wordt gevonden, zal de functie na het eerste jaar worden teruggebracht tot 18 uur per week. De functie is onderdeel van de afdeling Educatie bestaande uit een Coördinator Educatie en Onderwijs, een planner en een groep freelance museumdocenten. Op projectbasis werk je voor de afdeling Mijn Schiedam. De functie is ingeschaald in salarisschaal 8 of 9 van de Arbeidsvoorwaardenregeling Stedelijk Museum Schiedam (min. 2541,- – max. 3599,- bij 36 uur).

Heb je interesse?
Wil je meer weten over de functie, neem contact op met Nicole Theeuwes, zakelijk leider Stedelijk Museum Schiedam: nicole@stedelijkmuseumschiedam.nl. Bij vragen over de procedure kun je je richten tot Iris Vink: iris@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Reageren kan tot en met 5 februari 2023. Stuur een korte motivatie en CV naar iris@stedelijkmuseumschiedam.nl
Deze vacature is gesloten, het is niet meer mogelijk om te reageren.