Te zien*

*Kom je kijken?

Het museum heropent met vier nieuwe tentoonstellingen. Benieuwd wat er te zien is? Bekijk hieronder de verschillende tentoonstellingen.

Zonvonkengesproei

14 mei t/m 11 september 2022

Het draait en rolt in de wereld van Zoro Feigl. De kunstenaar laat dingen zien die voor je gevoel niet kunnen.

Van Oerbeest tot rokende croissant

14 mei t/m 26 juni 2022

Onder de titel Van Oerbeest tot rokende croissant laten we bijna vijftig aanwinsten zien naast ‘oude bekenden’ uit onze collectie, waaronder werk van Karel Appel en Jan Schoonhoven.

Panorama Schiedam

Vanaf 14 mei 2022

Wist je dat Schiedam is gesticht door Aleida, een sterke alleenstaande vrouw? En dat de stadssleutels voor keizer Napoleon nog altijd in de stad zijn?

Een bonte verzameling gewone mensen

14 mei t/m 16 oktober 2022

Als de spaaractie van de Buurtplaatjes in een aantal Schiedamse wijken nog volop bezig is, hangt de bonte verzameling van mensen ook in het Stedelijk Museum Schiedam.

Kunst in het trappenhuis

Vanaf 14 mei 2022

Bij een rondgang door het gerenoveerde museum, zie je dat de trappenhuizen spectaculair zijn vernieuwd. Je kunt ook weer naar buiten kijken, de ramen zaten tot dusver verstopt in de muur. ‘Om dat binnenstromende daglicht te vieren, vroegen we zes hedendaagse kunstenaars op deze mooie plek in het gebouw een werk achter te laten’, vertelt museumdirecteur Anne de Haij.

Zingeving en reflectie

Bij Kloosterhotel ZIN

Bijna zestig kunstwerken uit onze collectie zijn te zien bij ZIN, een kloosterhotel en bezinningscentrum in Vught. Je ziet de kunst in het hele gebouw, waaronder het trappenhuis, de foyer en de kapel.

Buurtplaatjes Schiedam

Overal in Schiedam

Schiedammers kunnen hun buren sparen en in het bijbehorende stickerboek plakken. 'De Buurtplaatjes zorgen ervoor dat mensen elkaar ontmoeten’, zegt kunstenaar Maarten Bel.

Foto bovenin: Bezoekers in de tentoonstelling Realisme nu. Fotografie: Aad Hoogendoorn