Schiedam Opgelicht verplaatst*

*In het najaar wandel je langs kunstwerken van licht.

De avondwandeling langs verschillende lichtkunstwerken in het centrum van Schiedam die half december stond gepland, is uitgesteld naar volgend jaar.

’We verplaatsen Schiedam Opgelicht vanwege de stapeling van coronamaatregelen’, zegt Anne de Haij, directeur van het Stedelijk Museum Schiedam. ‘We hoopten dat het licht ‘s avonds veel mensen zou samenbrengen, maar dat kan nu even niet, vandaar deze beslissing.’

Turkse kok

Schiedam Opgelicht is een samenwerking van het museum met verschillende kunstenaars waaronder het kunstenaarscollectief LiGHT-UP Collective en Maarten Bel, Aldo Hoeben en Stefan Venbroek. De kunstenaars lieten zich inspireren door verhalen die belangrijk zijn in de stad. Zo maakte Stefan Venbroek een getekende animatie voor De Glasfabriek waarin een Turkse kok voorbijkomt. In veel verhalen van ex-werknemers duikt deze keukenmeester op.

Glashard

De pop-up tentoonstelling in De Glasfabriek van het Stedelijk Museum Schiedam is wél open en veilig te bezoeken. Onder de titel Glashard, post-graffiti zie je werk van kunstenaars met wortels in de graffiti-cultuur. Meer over deze tentoonstelling Glashard lees je hier. Meer over Schiedam Opgelicht lees je hier.