Parkeren

Wanneer je met de auto komt en in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart dan kan je kosteloos parkeren op het pleintje achter het museum. Dit zijn openbare parkeerplaatsen, dus het kan voorkomen dat er geen of weinig beschikbare plaatsen zijn. Ben je van plan hier te parkeren en via de achteringang het museum betreden? Bel ons even als je hier gebruik van wilt maken, dan weten we dat je komt! Om via de achteringang binnen te komen kan er aangebeld worden. Adres: Roosbeek 32 (achteringang). Bellen kan naar: +31(10) 246 3666

Er kan in heel Schiedam gratis geparkeerd worden als je in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart op alle betaalde parkeerplaatsen en plaatsen voor vergunninghouders (m.u.v. parkeergarages).

Er zijn helaas geen aangepaste parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het museum. Er zijn er twee op de Koemarkt, maar deze zijn klein en beperkt tot 2 uur parkeren. Vanaf de Koemarkt is ongeveer 4 minuten lopen vanaf naar het museum (400 m.).

Er kan ook geparkeerd worden in Parkeergarage Nieuwe Passage, ook te vinden op de Koemarkt, hier zijn 2 aangepaste parkeerplaatsen op laag 0 en op laag 1. Er is een lift aanwezig. De parkeergarage is ongeveer 300 meter van de ingang van het museum verwijderd.

Taxi

Ben je van plan met de taxi te komen, dan is er aan de voorkant van het museum plek om (even) stil te staan en uit te stappen. Let wel op dat u niet per ongeluk langs de ingang rijdt, wat voor de straat geldt éénrichtingsverkeer. Adres: Hoogstraat 112

Er is ook een mogelijkheid om bij de achteringang van het museum afgezet te worden. De afstand hier is minder dan 50 meter naar de ingang. Wil je hier afgezet worden? Bel ons dan even! Dan weten we dat je komt. Adres: Roosbeek 32. Bellen kan naar: +31(10) 246 3666

Openbaar vervoer

Kom je met de trein? Neem de trein naar Schiedam Centraal. Vanaf hier is het nog 20 minuten lopen naar het museum (1,5 kilometer). Bussen 51 en 54 stoppen ook bij Schiedam Centraal, deze kan je nemen naar de Koemarkt.

Bus 51, 54 en 89 en de tramlijnen 21 en 24 stoppen bij halte Koemarkt, op 300 meter loopafstand van het museum. Er is bij deze haltes aangegeven waar mensen met een rolstoel kunnen instappen. Er is geen contrasterende blokmarkering bij de rand van de halte en een geleidelijk van de halte naar de entree ontbreekt. Volg vanaf de halte de bordjes ‘Musea’, deze leiden naar o.a. het Stedelijk Museum Schiedam.

Entree

Bij de hoofdingang kunt u gebruik maken van een plateaulift om binnen te komen. De lift moet op verzoek worden aangezet door de beveiliging of een medewerker van het museum. Druk op de bel om assistentie in te roepen voor het gebruik van de lift. Bij gebruik van deze ingang moet er een langere route afgelegd worden om in de centrale hal te komen.

Pinnen kan lastig zijn, onze pinautomaat heeft een kort snoer waardoor hij niet naar voren gehaald kan worden.

Toiletten

Er is een invalidentoilet aanwezig op verdieping 0. Deze is bereikbaar via de lift.

Lift

Aan beide zijden van het museum hebben we een lift (92 x 153 cm). Een scootmobiel past helaas niet in onze lift. Een (elektrische) rolstoel past wel. Via de begane grond of het souterrain is het mogelijk om van de ene naar de andere vleugel te gaan. Let wel op, er zijn drempels van >2 cm bij tussen de ingang en zalen. Er is een drempelhulp.

Hulphonden

Hulphonden zijn welkom in het museum. Wel graag de hond aanlijnen.

Assistentie

Ben je in het museum en heb je assistentie nodig? Bel dan naar dit nummer +31(10) 246 3666. Dan komen we je zo snel mogelijk helpen!