Parkeren

Let op i.v.m. werkzaamheden is het van 24 augustus t/m 7 oktober 2020 niet mogelijk om aan de achterzijde van het museum te parkeren. Wanneer je met de auto komt en in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart dan kun je vanaf 8 oktober 2020 weer gratis parkeren op het pleintje achter het museum. Dit zijn openbare parkeerplaatsen, dus het kan voorkomen dat er geen of weinig beschikbare plaatsen zijn.

Ben je van plan hier te parkeren en via de achteringang bij ons langs te komen? Bel even voorafgaand aan je bezoek, dan weten we dat je komt. Sta je voor de deur dan kun je op de deurbel drukken, zodat we de deur voor je open kunnen doen. Adres: Roosbeek 32 (achteringang). Bellen kan naar: +31(10) 246 3666.

Heb je een gehandicaptenparkeerkaart dan kun je in heel Schiedam gratis parkeren op alle betaalde parkeerplaatsen en plaatsen voor vergunninghouders (m.u.v. parkeergarages).

Er zijn helaas geen aangepaste parkeerplaatsen in de nabije omgeving van het museum. Er zijn er twee op de Koemarkt, maar deze zijn klein en beperkt tot 2 uur parkeren. Vanaf de Koemarkt is het ongeveer 4 minuten lopen naar het museum (400 m.).

Je kunt ook parkeren in Parkeergarage Nieuwe Passage, ook te vinden op de Koemarkt, hier zijn 2 aangepaste parkeerplaatsen op laag 0 en op laag 1. Er is een lift. De parkeergarage ligt ongeveer 300 meter van de ingang van het museum.

Taxi

Ben je van plan met de taxi te komen, dan is er aan de voorkant van het museum plek om (even) stil te staan en uit te stappen. Let wel op dat je niet per ongeluk langs de ingang rijdt; terugrijden mag niet want voor de straat geldt éénrichtingsverkeer. Adres: Hoogstraat 112.

Je kunt je ook laten afzetten bij de achteringang van het museum. De afstand hier is minder dan 50 meter naar de ingang. Wil je hier afgezet worden? Bel ons dan even! Dan weten we dat je komt. Adres: Roosbeek 32. Bellen kan naar: +31(10) 246 3666.

Openbaar vervoer

Kom je met de trein? Neem de trein naar Schiedam Centraal. Vanaf hier is het nog 20 minuten lopen naar het museum (1,5 kilometer). Bus 51 en 54 stoppen ook bij Schiedam Centraal, deze kan je nemen naar de Koemarkt.

Bus 51, 54 en 89 en de tramlijnen 21 en 24 stoppen bij halte Koemarkt, op 300 meter loopafstand van het museum. Er is bij deze haltes aangegeven waar mensen met een rolstoel kunnen instappen. Volg vanaf de halte de bordjes ‘Musea’, deze leiden naar o.a. het Stedelijk Museum Schiedam.

Entree

Bij de hoofdingang kun je binnenkomen met de plateaulift. Wij moeten de lift aanzetten, dus druk op de bel voor assistentie.

Pinnen is misschien even puzzelen, onze pinautomaat heeft een kort snoer waardoor hij niet naar voren gehaald kan worden.

Toiletten

We hebben een invalidentoilet op verdieping 0. Je kunt er met de lift naar toe.

Lift

Aan beide zijden van het museum hebben we een lift (92 x 153 cm). Een scootmobiel past er helaas niet in. Een (elektrische) rolstoel past wel. Via de begane grond of het souterrain is het mogelijk om van de ene naar de andere vleugel te gaan. Let wel op, er zijn drempels van >2 cm tussen de ingang en zalen. Er is een drempelhulp.

Hulphonden

Hulphonden zijn welkom in het museum. Wel graag de hond aanlijnen.

Assistentie

Ben je in het museum en heb je assistentie nodig? Bel dan naar dit nummer +31(10) 246 3666. Dan komen we je zo snel mogelijk helpen!