Plan je bezoek*

*Wat leuk dat je langskomt!

Op deze pagina vind je onze openingstijden, prijzen en alles wat je nog meer wil weten voor een plezierig bezoek. Je kunt alvast online een kaartje kopen maar spontaan binnenlopen mag bij ons ook.

Let op! Op zaterdag 1 april is er geen lunchbuffet in het museum i.v.m. The TittyMag Festival. We verwijzen je graag door naar een leuke plek in de stad. 

Open: dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur
Gesloten: maandag

Feestdagen
Het museum is extra geopend op tweede Paasdag (10 april 2023), tweede Pinksterdag (29 mei 2023) en tweede Kerstdag (26 december 2022).

Het museum is gesloten op Koningsdag (27 april 2023), eerste Kerstdag (25 december 2023) en Nieuwjaarsdag (1 januari 2024).

Ons adres:
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam

We ontvangen graag iedereen. Daarom doen we er alles aan om het museum voor alle bezoekers goed toegankelijk te maken. We hebben liften, een invalidentoilet en een rolstoel. Lees hier meer over de toegankelijkheid.

Voor huisdieren staat buiten op het plein een bakje water klaar. Daar mogen ze wachten terwijl hun baasje het museum bezoekt. Dit geldt niet voor hulphonden, deze zijn welkom in het museum.

Ben je Schiedammer? Dan hebben we iets speciaals voor je

Ben je Schiedammer? Dan hebben we iets speciaals voor je*

Je kunt als Schiedammer het museum bezoeken voor 5 euro ipv 14,50 euro.

Beeld: Jeanne Bieruma Oosting, De Raam te Schiedam voor de demping, 1918. Collectie: Stedelijk Museum Schiedam.

Entreeprijzen

€14,50 Voltarief
€5,00 Schiedammers, CJP-pas, MBC-pas, Studentenkaart, Leden van de Historische Vereniging Schiedam, Klik vrijwilligerspas
€0,00 Kind/jeugd t/m 18 jaar, Museumkaart, Rotterdampas, VriendenLoterij VIP-KAART, ICOM-pas, Rembrandtpas, Huisvriend, Docentenpas, Bezoek met je Buurtplaatjesboek, Begeleider van bezoeker met een beperking
€10,00 Groepen met meer dan 15 personen

*Heb je een kortingskaart, laat die dan altijd zien bij de kassa. Anders kunnen we je geen korting geven. Zonder kaart of pasje betaal je de volle prijs.

Het museum heeft een bijzonder café en een zonnig buitenterras waar je betaalt wat je het waard vindt. Het café zit in de 18e eeuwse kapel van het museum. Op het buffet staan veelal lokale producten zoals brood van het Vlaamsch Broodhuys en chocopasta van De Bonte Koe. Smeer zelf je boterham, pak koffie, thee of limonade.

Op zoek naar een leuk cadeautje, aandenken of hebbedingetje? Snuffel eens rond in onze museumwinkel.

Met boeken in allerlei soorten en maten voor kinderen en volwassenen. Ook hebben we design, oersterke en prachtige tassen en nog veel meer. Onze hit? Kleine diertjes voor in de vensterbank of op een richeltje.

Het assortiment wisselt, we passen het aan bij de tentoonstellingen en het seizoen. Vaste prik: producten uit onder andere Schiedam en Rotterdam.

Openingstijden
Net als het museum is de winkel open van dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Betalen
Betalen in de museumwinkel is mogelijk met een pinpas, mobiele telefoon of contant geld.

Wil je iets weten?
Mail met Fleur via fleur@stedelijkmuseumschiedam.nl of bel 010-246 36 58.

Ons adres
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam

Met het OV, fiets of auto?
We geven je graag wat tips over hoe je bij ons kunt komen.

Met het OV
Er stopt vaak een trein op Schiedam Centraal. Vanaf Rotterdam Centraal is het bijvoorbeeld maar 5 minuten. Neem vanaf daar een tram of maak een wandeling.
Het is vanaf het station 20 minuten lopen naar het museum. Je komt langs de prachtige Grote of Sint Janskerk, en op de Grote Markt staat de boom waarin Carice van Houten zat als Poes Minoes in de gelijknamige film. Als je een kleine omweg maakt, dan wandel je langs de net geheel gerestaureerde Lange Haven, de ader van het historische centrum.

Bus 51, 54 en 89 en de tramlijnen 21 en 24 stoppen bij halte Koemarkt, op drie minuten loopafstand van het museum.

Plan je reis gemakkelijk via 9292.

De fiets
Het museum is goed te bereiken met de fiets. Vanaf Rotterdam Centraal is het 20 minuten fietsen. Je kan je fiets op het plein voor het museum neerzetten.

Met de auto
Met de auto is natuurlijk niets echt ver. In de directe omgeving van het museum kan betaald geparkeerd worden met bankpas of via parkeerapps. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. Op loopafstand van het museum zijn er drie verschillende parkeergarages.

Wij adviseren de eerste omdat de looproute naar het museum je voert langs enkele van de mooiste plekjes in de oude binnenstad.

Parkeerterrein Westvest, inrijden Westvest (straat)
Openingstijden: maandag t/m zondag: gehele dag

Parkeergarage De Nieuwe Passage
Openingstijden: maandag t/m zondag: 7.00 – 22.00 uur

ABC parkeergarage, inrijden Kreupelstraat
Openingstijden: maandag t/m zaterdag: 7.00 – 22.00 uur
zondag: 10.00 – 18.00 uur
Uitrijden alle dagen: 00.00 – 24.00 uur