Pimp my wagon!*

*Een samenwerking met Schiespoor en Maarten Bel

Maarten Bel is heel groot maar duikt voor het Modeltreinkerstfestijn van het Stedelijk Museum Schiedam in de piepkleine miniatuurwereld van Schiespoor. Hij werkt en bouwt met verschillende scholen uit Schiedam aan “een knotsgekke treinbaan met opgepimpte wagons, versierde kerstpalmbomen en gekleurde lichtjes”.

Pimp my wagon!

Dit idee ontstond in samenwerking met de lokale modeltreinvereniging Schiepoor en kunstenaar Maarten Bel. Samen met hen organiseren we tussen 16 oktober en 20 november 2019 op woensdagen knutselbijeenkomsten waarin kinderen hun eigen treinwagon kunnen maken bij modeltreinvereniging Schiespoor. Onder de naam Pimp my wagon! maken ki

nderen uit groep 5, 6 en 7 samen met de Rotterdamse kunstenaar Maarten Bel een droomwagon. Stel, je hebt een berg met geld en alles kan: wat voor treinwagon zou jij dan maken? Een rijdende disco, een wagon met een zwembad of een wagon met je favoriete dier? Niets is te gek.

De enthousiaste mannen van Schiespoor helpen met het zoeken van de juiste materialen en de techniek om alles gemaakt en rijdend te krijgen!
De gemaakte wagons rijden tijdens het kerstival rond in een prachtig kerstlandschap, waar iedereen de unieke, gekke, grappige en mooie treinwagons kan komen bewonderen. Ook kunnen de kinderen in video of tekst toelichten waarom hun wagon er zo uit ziet (en waarom het de coolste wagon is).

Modeltreinkerstfestijn

Alle opgepimpte wagons zijn later te zien tijdens het Modeltreinkerstfestijn van 14 december tot en met 5 januari 2020 in het Stedelijk Museum Schiedam. Schiespoor en Maarten Bel maken hiervoor een geheel nieuwe modeltreinbaan in een prachtig, door Maarten Bel ontworpen, Winter Wonderland.