Van tijd tot tijd brengen we nieuws naar buiten, bijvoorbeeld over een aankoop of schenking. Op deze pagina lees je onze nieuwtjes.

Nieuw: abstracte doeken

Omgekeerd schilderen van Nazif Lopulissa.

Is het een schilderij of een object van textiel? Met zijn manier van werken onderzoekt Nazif Lopulissa de grenzen van de schilderkunst. We kochten zijn werk Locomotion – Paynes grey aan, een tweeluik van abstracte doeken die samen een verspringend patroon vormen.

Hoera, we zijn weer open!

Staatssecretaris Gunay Uslu, burgemeester Cor Lamers en Buurtplaatjes Isa Lou en Ingrid knipten de linten door

‘Dit is een heel vooruitstrevend museum’, zei staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur bij de heropening van ons museum.

Lancering museumfeestreep

Een speciale reep van de Bonte Koe

Grote kans dat je nooit eerder een chocoladereep van popcorn met gezouten karamel hebt geproefd. Benieuwd hoe het smaakt? Feestelijk vinden het Stedelijk Museum Schiedam en De Bonte Koe. De chocolaterie ontwikkelde de nieuwe smaak speciaal voor de heropening van het museum op zaterdag 14 mei 2022.

Confetti van gekleurde asterisken

We vieren de heropening met ondernemers binnenstad

De etalages van kapsalons, kledingwinkels, snackbars en restaurants zijn sinds vorige week al vrolijk versierd met duizenden gekleurde raamstickers in de vorm van een asterisk. Die sterretjes uit het logo van het museum markeren ook de looproutes richting het museum.

We tellen af

Met burgemeester Cor Lamers

Hij kijkt uit naar Panorama Schiedam met stadsverhalen in miniatuur: ‘De geschiedenis van Schiedam is een hele rijke geschiedenis, u zult onder andere stadssleutels voor Napoleon aantreffen. Hij is alleen nooit gekomen.’

Schenking

Onbekend werk Jan Schoonhoven

Het museum heeft een schenking gekregen van een tot dusver onbekend werk uit 1970 van Jan Schoonhoven. Het reliëf is nergens beschreven en nooit geëxposeerd.

We tellen af

Met kunstenaar Joana Schneider

Nog even en dan kun je haar nieuwe kleurrijke installatie bekijken in het trappenhuis van ons museum.

We kopen werk aan van Jennifer Tee

Samen met SCHUNK

Jennifer Tee werkt vaak met historische voorwerpen en symbolen die verschillende culturen met elkaar verbinden. Dat geldt ook voor haar Tampan Tulip-serie, waarbij ze patronen ‘tekent’ met tulpenblaadjes.

We vieren komend voorjaar feest

Vanaf 14 mei

We vieren komend voorjaar feest. Na een renovatie van anderhalf jaar, heropent het gebouw op zaterdag 14 mei 2022. Op die dag zie je vier verschillende tentoonstellingen

Nog 56 dagen...

Tot de heropening van ons museum

Schiedammer en Buurtplaatje Lennox Jongeleen kijkt uit naar de heropening op 14 mei 2022. Linksboven bij ons logo zie je hoelang het vandaag nog duurt.

Nog 84 dagen...

Tot de heropening van ons museum

Schiedammer en theatermaker Anne Rats kijkt uit naar de heropening op 14 mei 2022.

Nieuw: serie familieportretten

Van Cigdem Yuksel

Als we over honderd jaar terugkijken, hoe zien de mensen in de stad er dan uit? Met die vraag in het achterhoofd maakte Cigdem Yuksel portretten van Schiedammers met Turkse wortels.

Nog 112 dagen...

Tot de heropening van ons museum

Patrick Lodiers kijkt ernaar uit. Linksboven bij ons logo zie je hoelang het vandaag nog duurt.

Foto bovenin: Museumdirecteur Anne de Haij, burgemeester Cor Lamers, kunstenaar Zoro Feigl, Gunay Uslu en Buurtplaatje Ingrid kijken naar het werk Zwermen van Zoro Feigl. Fotografie: Aad Hoogendoorn