Over het museum

Missie*

*Voor kunst, geschiedenis of gewoon een geluksmomentje.

Het Stedelijk Museum Schiedam is een toegankelijk museum voor kunst, geschiedenis en maatschappij met verhalen over thema’s die er vroeger, maar juist ook nu toe doen.

Daarbij gaan we vernieuwend, authentiek en mensgericht te werk en werken we zoveel mogelijk samen met anderen, in het bijzonder met kunstenaars, jonge creatieve makers en Schiedammers.

In hartje Schiedam willen we voor zoveel mogelijk mensen een fijne plek zijn. Een plek waar je kunst ontdekt, inspiratie vindt, een kop koffie drinkt, vrienden ontmoet of zelf iets gaat maken. Je komt er voor schoonheid, nieuwe inzichten of ontspanning en laat iedereen in zijn of haar waarde. Je hebt er een klein geluksmomentje. Of vindt er misschien niet zoveel aan. Het kan en mag allemaal.

Schiedammers en jonge en cultureel diverse makers en een cultureel divers publiek hebben onze speciale aandacht. We zien en waarderen de verschillen tussen mensen; ze maken het museum en de stad sterker. We spreken ons uit en geven tekst en uitleg bij kunst en geschiedenis, voor meer begrip naar elkaar en de ander. Iedereen is welkom.

Vijf kernwaarden

  • We zijn dichtbij
  • We zijn vernieuwend
  • We hebben aandacht voor jonge en cultureel diverse makers en -publiek
  • We hebben aandacht voor Schiedamse makers en -publiek
  • We nemen stelling en kweken begrip

Wie zijn wij?

Het Stedelijk Museum Schiedam wordt gerund door een klein team en veel vrijwilligers met hart voor mensen, kunst, historie en Schiedam zelf. Klik hier voor de medewerkers.