Over het museum

Missie*

*Je vindt ons in een stad, in een straat, bij een gracht.

We leven in een tijd van individualisering en globalisering. Waarin je moeite moet doen om de mensen om je heen te leren kennen en begrijpen.

Een klein, gastvrij museum in Schiedam –  waar je zelf mag bepalen wat je voor je lunch betaalt en waar je gewoon hardop mag lachen – helpt je daarbij. Want door te kijken en te praten over kunst en geschiedenis, leer je niet alleen veel over jezelf, maar ook hoe je om kan gaan met dingen die je niet begrijpt.

Programma

Met tentoonstellingen en activiteiten laten we je naar de wereld kijken door de ogen van kunstenaars, specialisten en mensen uit de stad. We programmeren tentoonstellingen met kunst van de jaren 60, CoBrA-kunst en kunstenaars van nu. En we besteden aandacht aan geschiedenis en maatschappelijke thema’s; onderwerpen die iedereen bezighouden.

Gemeenschap

Met Schiedammers samen proberen we mensen van verschillende generaties en achtergronden met elkaar te verbinden. Wij geloven namelijk dat kunst en geschiedenis voor iedereen zijn en dat tentoonstellingen, activiteiten en projecten die de stad en het museum gezamenlijk maken, kunnen bijdragen aan een sterke gemeenschap.

Wie zijn wij?

Het Stedelijk Museum Schiedam wordt gerund door een klein team en veel vrijwilligers met hart voor mensen, kunst, historie en Schiedam zelf. Klik hier voor de medewerkers.