Open: maandag 30 december 2019*

* Binnen is het dan lekker warm, buiten helaas niet.

Het museum is op maandag bijna altijd dicht, maar dat geldt niet voor maandag 30 december 2019. Op de een na laatste dag van het jaar, als veel mensen vrij zijn, staat de deur open. Je kunt het museum in kerstsfeer bekijken, iets leuks doen. En natuurlijk naar de tentoonstellingen.

Kerstkunst

Creatie Maarten Bel

Je kunt bijvoorbeeld naar winterwonderland met een modelspoorbaan. Dat is de knotsgekke treinbaan van kunstenaar Maarten Bel die hij samen met de modeltreinvereniging Schiespoor maakte. De wagons zijn opgepimpt en staan helemaal in het thema van Kerst.

Workshop

De modelspoorbaan is nog niet helemaal af. Tijdens de workshop kun je met jouw kerstkriebels de mooiste creaties maken. Vul de spoorbaan aan met zelfgemaakte winterwonderland-wagons of voeg een versierde palmboom aan het landschap toe. Laat je fantasie de vrije loop.

Boom vol met briefjes

Op het plein van het museum staat een grote kerstboom met lichtjes die langzaam feller en feller branden. Het is meer dan een normale boom. Je kunt er een boodschap in hangen voor een dierbare vriend, vriendin of familielid. Iemand die je extra mist tijdens de feestdagen.

Eigen kerstkaart maken

Laat je inspireren door alle kunst en kerstsfeer om je heen. En maak bij de tentoonstelling met kerst- en nieuwjaarskaarten van Rien Poortvliet en andere kunstenaars je eigen exemplaar. Post de kaart in onze speciale brievenbus, dan versturen wij ‘m.