Voor alle klassen VMBO, HAVO, VWO

Kijken naar CoBrA*

*Een expressieve kleurexplosie met een persoonlijk verhaal.

Maak kennis met de topstukken uit onze CoBrA-collectie, herkenbaar aan hun expressieve energie en felle kleuren. Vrijheid, vreugde en herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog wisselen elkaar af.

Energie en verschrikking

De CoBrA-leden lieten zich inspireren door de spontaniteit van het kind en ’primitieve culturen’. Ze hadden een intuïtieve, spontane manier van werken. Geliefde onderwerpen zijn fantasiedieren en fantasiewezens, neergezet in sprekende kleuren. In deze museumles onderzoeken we de energie en de verschrikking. Hoe zien we dat bij deze kunstwerken? Hoe kijken we daar nu naar? En hoe actueel zijn deze werken?

Kleurexplosie

In ‘t Atelier worden leerlingen uitgedaagd in de trant van de CoBrA-kunstenaars te werken: vanuit de verf, het gevoel en zonder vooropgesteld plan. Door zelf aan de slag te gaan krijgen de leerlingen inzicht in de werkwijze en ideeën van de CoBrA-kunstenaars. Een expressieve kleurexplosie met een persoonlijk verhaal.

Dit wil je weten

  • Voor alle klassen VMBO, HAVO, VWO
  • 90 minuten rondleiding en workshop in ’t Atelier
  • Tot en met 22 maart 2020
  • Alleen rondleiding € 90, – per klas, maximaal 30 leerlingen, betalen met CJP Cultuurkaart is mogelijk. Rondleiding en workshop € 160,- per groep
  • klik hier voor de docentinformatiebrief 
  • Meer informatie bij Katherine Rosmalen: katherine@stedelijkmuseumschiedam.nl of 010- 246 36 63 of info@stedelijkmuseumschiedam.nl en 010 – 246 36 66.

Docenten hebben gratis entree op vertoon van een Stedelijk Museum Schiedam- docentenpas. Vraag hem aan via info@stedelijkmuseumschiedam.nl of 010 – 246 66 66.