Onderwijs

Voortgezet Onderwijs*

*De waardevolle bijdrage van kunst.

Vanaf 17 mei horen we jullie leerlingen weer graag hardop discussiëren en lachen in het museum. Bijvoorbeeld in de tentoonstelling Zonvonkengesproei van kunstenaar Zoro Feigl. Het draait en rolt in de wereld van Feigl. De kunstenaar laat je dingen zien die voor je gevoel niet kunnen.

Schooljaar 2022-2023
Hoe kan het filosoferen over kunst en geschiedenis bijdragen aan ontwikkeling? Tijdens een bezoek aan het museum gaan we samen met jongeren door het bekijken en ervaren van kunst en geschiedenis het onbekende ontdekken en het bekende verder uitpluizen. Zo raken leerlingen niet alleen vertrouwder met kunst en geschiedenis, het draagt ook bij aan de persoonsvorming van jongeren.

Een bezoek aan het museum ziet eruit als een interactieve rondleiding. Met de rondleiding worden leerlingen geprikkeld door de kunst en handreikingen van docenten. Het doel is om leerlingen aan het denken te zetten, wat ze dan later in het atelier uit kunnen werken.

Naast de programma’s die wij speciaal voor tentoonstellingen ontwikkelen hebben we tentoonstelling overschrijdende lessen. Met de les Ik & de ander dagen we leerlingen uit om na te denken over hun positie in verband met anderen door middel van kunst.

We stemmen graag af op de leerdoelen en het curriculum van je school. Interesse? Neem voor boekingen of vragen contact op via info@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Programma’s bij de tentoonstellingen*

*Extra aandacht voor nieuwe kunst en de maatschappij.

Altijd te doen*

*Unieke programma’s over kunst en Schiedam.

Beeld in header: Leerlingen in het atelier van de tentoonstelling Glashard. Fotografie: Aad Hoogendoorn