Onderwijs

Primair onderwijs*

*Museum in de klas.

Primair onderwijs ‘De Wolf Brinkman-methode’
Onze enthousiaste museumdocenten komen dit schooljaar graag naar de klas toe. Voor alle groepen bieden we een les vanuit de ‘Wolf Brinkman-methode’. Er wordt veel onderzocht, beredeneerd en gefilosofeerd. Soms over abstracte begrippen als ‘vlak’ en ‘punt’ (groep 1 / 2), ‘symmetrie’ (groep 3 / 4), ‘ruimte’ (groep 5 / 6) of ‘betekenis’ (groep 7 / 8). In alle lessen gaan kunst kijken, kennismaken met het museum en zelf onderzoeken en doen hand in hand.

Depotdetectives – Kijkdepot Schiedam
In 2021 opent het museum zes maanden lang op een bijzondere locatie in de stad het ‘Kijkdepot Schiedam’. De verzameling historische voorwerpen is hier bij elkaar te zien om te onderzoeken. Dat doen we samen met de Schiedammers: de voorwerpen gaan over geschiedenis. Het Kijkdepot Schiedam is een unieke kans om eens achter de schermen van het museum mee te doen. Bij het Kijkdepot Schiedam bieden we voor alle onderwijsgroepen het programma ‘Depotdetectives’. Leerlingen bestuderen echte historische objecten, ze onderzoeken bronnen en gaan met elkaar in discussie.

Bekijk de educatieve programma’s via onderstaande links.

Docentenpas
Docenten hebben gratis entree op vertoon van een Stedelijk Museum Schiedam- docentenpas. Vraag hem aan via info@stedelijkmuseumschiedam.nl of 010 – 246 66 66.

Heb je vragen?
Neem contact op met Katherine Rosmalen: katherine@stedelijkmuseumschiedam.nl of 010- 246 36 63

Direct boeken?
Stuur dan een mail naar info@stedelijkmuseumschiedam.nl of bel: 010 – 246 36 66.