Onderwijs

Primair Onderwijs*

*De kracht van nieuwsgierigheid.

We tellen af! Vanaf 17 mei hebben we een feestelijk openingsprogramma speciaal voor groep 1 t/m 8. Met o.a. het bijzondere werk van Zoro Feigl waarin dikke vloeistof zomaar omhoog druipt en duizenden balletjes naar bóven rollen in plaats van beneden.

Schooljaar 2022-2023
Hoe kan nieuwsgierigheid naar het onbekende bijdragen aan ontwikkeling? Een bezoek aan het museum laat kinderen niet alleen kennis maken met kunst en geschiedenis, het creëert ook een nieuw referentiekader. We streven ernaar dat het museum als een vertrouwde plek voelt waar kinderen kunnen ontdekken en onderzoeken op hun eigen manier.

Museumgenieter(s) en andere museumlessen
Doorlopend hebben we 8 verschillende Museumgenieter(s): museumlessen vol kunst kijken, vrij denken en zelf doen. De lessen voor groep 1 t/m 8 vormen een doorlopende leerlijn. Instappen is mogelijk op elk moment. Vanaf September 2022 is er een erfgoed museumles bij de tentoonstelling Panorama Schiedam: stadsverhalen in miniatuur. En een onderwijsprogramma over kunst en het Schiedamse landschap dat past binnen het thema Gi-ga-groen van de Kinderboekenweek 2022.

Het onderwijsprogramma is te boeken via de website van de Parels van Schiedam of rechtstreeks bij het museum. Heb je interesse in een les en wil je meer weten? Neem dan contact op met Marga via Info@stedelijkmuseumschiedam.nl

Binnenkort*

*Alvast voor in de agenda.

Jouw Panorama Schiedam

Vanaf september 2022

Een museumles vol stadsverhalen. Over harde werkers, dromers en avonturiers maar ook over helden, strategen en overlevers. Je ziet het allereerste huis, de molens en de flatgebouwen, en maakt kennis met het paardje van Kethel, dat ruim 2.000 jaar oud is. Hoe past jouw verhaal in die geschiedenis?

Beeld in header: leerling in de tentoonstelling Van Cobra tot Boorolie. Fotografie: Fleur Beerthuis