In ons museum kun de studenten zich helemaal onderdompelen in kunst, geschiedenis en maatschappelijke thema’s. We ontvangen jullie graag! Klik hier om te zien welke tentoonstellingen er zijn.

Het museum is een plek waar je jezelf ontwikkelt. Waar je de tijd neemt om even afstand te nemen van het dagelijkse, je openstelt voor wat nieuw is en ruimte maakt voor je verbeelding.
Onze museumdocenten nemen studenten graag mee door het museum. Ze bieden context bij tentoonstellingen en helpen je zo om wat je er ziet te relateren aan opdrachten van de opleiding.

Wil je met een groep studenten langskomen voor een rondleiding bij een van onze tentoonstellingen? Of ben je benieuwd hoe beeldende kunst of geschiedenis bij kan dragen aan jouw curriculum? Neem dan contact op met Frija via info@stedelijkmuseumschiedam.nl

Interactieve rondleiding*

*Bezoek het museum met een museumdocent.

Vrij bezoek*

*Naar het museum zonder rondleiding.

Binnenkort*

*Voor in de agenda.

Volkskrant Beeldende Kunst Prijs

Vanaf 3 oktober 2022

Vijf jonge kunstenaars zijn in de running voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2022. Ze zijn heel verschillend: de één schildert, de ander werkt met video en weer een ander bouwt een compleet huis na. Wie maakt de meeste indruk? Een rondleiding door deze tentoonstelling kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met de werken die zes hedendaagse kunstenaars voor het museum maakten.

Lotti van de Gaag – Festival der liefde

3 oktober 2022 – 13 januari 2023

Droombeelden vol fantasierijke figuren die ons met grote ogen aankijken. De schilderijen en tekeningen van Lotti van der Gaag zijn kleurrijk en vol levenslust. Het plezier in het schilderen gaat gepaard met veel experiment met vormen en materialen. Ze krast bijvoorbeeld met de achterkant van een lepel lijnen in de verf of plakt knoopjes op haar doeken. Van der Gaag is vooral bekend geworden als beeldhouwer in de kringen van de Cobraschilders.

Spirituele urgentie

28 november 2022 – 10 april 2023

Spiritualiteit, afkomstig uit religies of oude culturen uit de hele wereld, is springlevend. Spirituele Urgentie presenteert een bruisende nieuwe generatie makers die in de mode werken, autonome kunst maken, zich presenteren op internet of zich uiten via de muziek. Of allemaal tegelijkertijd. Voor hen is spiritualiteit een natuurlijk onderdeel van hun werk en leven.