Onderwijs*

*Het museum is gesloten. Daarom komen we graag naar jullie toe.

Het Stedelijk Museum Schiedam is een plek van verwondering, waar je creativiteit en je denken worden gevoed, waar je leert kijken en vragen stellen. We willen graag een plek zijn waar leerlingen, vooral uit Schiedam, zich thuis voelen. Met ons aanbod willen we leerlingen niet alleen vertrouwd maken met het museum, de Nederlandse beeldende kunst vanaf 1945 en de geschiedenis van Schiedam. We willen ook een bijdrage leveren aan beter onderwijs.

Aanbod  2020-2021
Het museumgebouw moet gerenoveerd worden en daarom zijn de deuren van 5 oktober 2020 tot en met het najaar van 2021 gesloten. Gelukkig is het museum volop aanwezig op andere plekken in de stad en daar kun je met de klas naar toe. En we komen dit jaar ook graag eens naar jullie toe.

Bekijk ons aanbod hieronder

Leerkrachtinformatiebrief
Om de leerlingen zoveel mogelijk plezier te laten beleven van de museumles  raden we aan de les op school voor te bereiden. Dat kan aan de hand van de leerkrachtinformatiebrief. Boek je een museumles, dan krijg je de informatiebrief toegestuurd.

In de informatiebrief staat hoe het programma eruit ziet en welke begrippen we in de museumles gebruiken. Ook geven we inspirerende tips en suggesties om zelf met de leerlingen aan de slag te gaan. Op die manier haal je het maximale uit de museumles.

Wolf Brinkman en OBS De Taaltuin
Het museum werkt bij het ontwikkelen van de programma’s voor het primair onderwijs samen met kunstenaar/docent Wolf Brinkman en Elsje Miedema van OBS De Taaltuin. Samen met scholen ontwikkelen we een programma dat een vervolg is op het Taal- en Rekenprogramma dat Brinkman eerder uitvoerde in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen. Cultuuronderwijs heeft hierbij een plaats gekregen in het reguliere curriculum van de school en vormt de basis bij de ontwikkeling van kinderen.

Docententeam
De onderwijsprogramma’s worden gegeven door professionele museumdocenten.

Deelregeling Cultuureducatie met kwaliteit
Het Stedelijk Museum Schiedam  onderschrijft de doelstellingen van de deelregeling ‘Cultuureducatie met kwaliteit’. Waar mogelijk werken we samen met Stichting Mooi Werk en andere partners in de stad om de regeling met een passend aanbod te ondersteunen.

Docentenpas
Docenten hebben gratis entree op vertoon van een Stedelijk Museum Schiedam- docentenpas. Vraag hem nu aan!

Contact
Neem voor al je vragen contact op per e-mail via info@stedelijkmuseumschiedam.nl of bel 010 – 246 36 66.