Onderwijs*

* Ma 1 juni 2020 zijn we weer open. Premier Rutte noemde de datum.

Het Stedelijk Museum Schiedam is een plek van verwondering, waar je creativiteit en je denken worden gevoed, waar je leert kijken en vragen stellen. We willen graag een plek zijn waar leerlingen, vooral uit Schiedam, zich thuis voelen.

 

 

Wil je op school aan de slag met een van onze programma’s  of thema’s, neem contact met ons op dan kijken we graag samen met jullie naar de mogelijkheden.

 

 

Bekijk ons aanbod hieronder

Aanbod  2019-2020

Het Stedelijk Museum Schiedam biedt educatieve programma’s aan met rondleidingen en workshops voor het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs.

Beter onderwijs

Met ons aanbod willen we leerlingen niet alleen vertrouwd maken met het museum, de Nederlandse beeldende kunst vanaf 1945 en de geschiedenis van Schiedam. We willen ook een bijdrage leveren aan beter onderwijs.

We lichten het aanbod graag toe, het liefst tijdens een bezoek aan je school. Dan kunnen we je beter informeren en de inhoud van workshops en rondleidingen afstemmen op jullie wensen. 

Rondleiding en workshop

Veel programma’s zijn een combinatie van een rondleiding en een workshop in ’t Atelier, onze workshopruimte. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de rondleiding te boeken.

Leerkrachtinformatiebrief

Om de leerlingen zoveel mogelijk plezier te laten beleven tijdens hun bezoek aan het museum raden we aan om het bezoek op school voor te bereiden. Dat kan aan de hand van de leerkrachtinformatiebrief. Boek je een museumles, dan krijg je de informatiebrief toegestuurd.

In de informatiebrief staat hoe het bezoek eruit ziet en welke begrippen we in de museumles gebruiken. Ook geven we inspirerende tips en suggesties om zelf met de leerlingen aan de slag te gaan. Op die manier haal je het maximale uit het museumbezoek.

Wolf Brinkman en OBS De Taaltuin

Het museum werkt bij het ontwikkelen van de programma’s voor het primair onderwijs samen met kunstenaar/docent Wolf Brinkman en Elsje Miedema van OBS De Taaltuin. Samen met scholen ontwikkelen we een programma dat een vervolg is op het Taal- en Rekenprogramma dat Brinkman eerder uitvoerde in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen. Cultuuronderwijs heeft hierbij een plaats gekregen in het reguliere curriculum van de school en vormt de basis bij de ontwikkeling van kinderen.

Docententeam

De rondleidingen en workshops worden gegeven door professionele museumdocenten.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Katherine Rosmalen, katherine@stedelijkmuseumschiedam.nl of 010-246 3663  of probeer het algemene nummer 010-246 36 66 of info@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Deelregeling Cultuureducatie met kwaliteit

Het Stedelijk Museum Schiedam  onderschrijft de doelstellingen van de deelregeling ‘Cultuureducatie met kwaliteit’. Waar mogelijk werken we samen met Stichting Mooi Werk en andere partners in de stad om de regeling met een passend aanbod te ondersteunen.

Goed om te weten

Docenten hebben gratis entree op vertoon van een Stedelijk Museum Schiedam- docentenpas. Vraag hem aan via info@stedelijkmuseumschiedam.nl of 010 – 246 66 66.