Mijn Schiedam

Mijn Schiedam is er voor nieuwsgierige Schiedammers die met hun creativiteit en verhaal willen bijdragen aan een sterke stad. Die het fijn vinden om echt contact met elkaar te hebben en iets te doen wat waardevol is voor henzelf en de ander. En die het prettig vinden van elkaar te leren en met het museum samen willen programmeren.

Symposium

Het Stedelijk Museum Schiedam is met Mijn Schiedam in Nederland aan het pionieren. Op maandag 11 februari 2019 organiseerden we een dag over werken met gemeenschappen. Hoe word je van de stad? Waar begin je? En wie heeft er al ervaring mee? De bijeenkomst was bedoeld voor professionals in de kunst- en cultuursector. Lees hier wie waarover spraken op het symposium.

Wil je inspiratie opdoen? In de eregalerij die te vinden is in de kapel van het museum vind je de grootste inspiratiebronnen van de sprekers, met persoonlijke toelichting.

Nieuw in Nederland

Als Mijn Schiedam vaag klinkt, dan is dat niet zo vreemd. Het is voor ons een nieuwe manier van werken. En we zullen dus samen met de Schiedammers ontdekken waar dit avontuur ons brengt. Bij Mijn Schiedam staat het resultaat niet vast. De ontmoeting en het samen maken is net zo belangrijk.

Haak je aan?

Wat we wel weten is dat Mijn Schiedam geen verhuurbedrijf van museumzalen is voor mensen met leuke ideeën. We nemen een idee uit de stad ook niet over om het vervolgens zelf uit te werken. Gelijkwaardigheid en co-creatie zijn het uitgangspunt. Mijn Schiedam gaat uit van het talent en de dromen van Schiedammers en de museummedewerkers helpen dit te realiseren met hun kennis en middelen.

Waarom?

We willen dat het museum voor zo veel mogelijk Schiedammers van betekenis is en bijdraagt aan een sterkere stad. Samen met 20 andere culturele organisaties die datzelfde proberen, zijn we onderdeel van de first wave van OF/BY/FOR ALL, een internationale beweging opgezet door Nina Simon, directeur van het Santa Cruz Museum of Art and History. Lees daarover hier meer.

Met dank aan

 

eenmalige steun incidentele steun