Mijn Schiedam

Mijn Schiedam is er voor nieuwsgierige Schiedammers die met hun creativiteit en verhaal willen bijdragen aan een sterke stad. Die het fijn vinden om echt contact met elkaar te hebben en iets te doen wat waardevol is voor henzelf en de ander. En die het prettig vinden van elkaar te leren en met het museum samen willen programmeren.

Pionieren

Het Stedelijk Museum Schiedam is met Mijn Schiedam in Nederland aan het pionieren. Op maandag 11 februari 2019 organiseerden we een symposium over werken met gemeenschappen. Wil je inspiratie opdoen? Lees hier meer over die dag en luister naar de verschillende bijzondere sessies. Of kijk in hun boekenkast. Dat kan online op het digitale boekenplankje.

Nieuw in Nederland

Als Mijn Schiedam vaag klinkt, dan is dat niet zo vreemd. Het is voor ons een nieuwe manier van werken. En we zullen dus samen met de Schiedammers ontdekken waar dit avontuur ons brengt. Bij Mijn Schiedam staat het resultaat niet vast. De ontmoeting en het samen maken is net zo belangrijk.

Haak je aan?

Wat we wel weten is dat Mijn Schiedam geen verhuurbedrijf van museumzalen is voor mensen met leuke ideeën. We nemen een idee uit de stad ook niet over om het vervolgens zelf uit te werken. Gelijkwaardigheid en co-creatie zijn het uitgangspunt. Mijn Schiedam gaat uit van het talent en de dromen van Schiedammers en de museummedewerkers helpen dit te realiseren met hun kennis en middelen.

Heb je een geweldig idee? Neem dan contact op met Dorien Theuns: dorien@stedelijkmuseumschiedam.nl .

Waarom?

We willen dat het museum voor zo veel mogelijk Schiedammers van betekenis is en bijdraagt aan een sterkere stad. Samen met 20 andere culturele organisaties die datzelfde proberen, zijn we onderdeel van de first wave van OF/BY/FOR ALL, een internationale beweging opgezet door Nina Simon, directeur van het Santa Cruz Museum of Art and History. Lees daarover hier meer.

Wat deden wij?*

*Voorbeelden van te gekke samenwerkingen.

Met dank aan

eenmalige steun