Het gaat om heel eenvoudige dingen*

*Auteur: Paul Kempers.

Aandrager boek: Deirdre Carasso

Quote: ‘Jean Leering was een ‘lone rider’ in zijn tijd. Hij werd ervoor veroordeeld door de kunstwereld.’

Samenvatting:
‘Het gaat om heel eenvoudige dingen’ door Paul Kempers is een biografie over Jean Leering: een gedreven idealist, docent, schrijver, activist en vooral voormalig directeur van het Van Abbemuseum. Zijn ideeën over publieksbereik via de hervorming van de museale functie zouden tot speerpunt van zijn museale beleid worden. Hij trachtte het museum zo nauw mogelijk bij de samenleving te betrekken. Kempers geeft op een geanimeerde manier een kijkje achter de schermen van het museum in ontwikkeling. Daarnaast verdiept hij zich in het gedachtegoed en toont de ontdekkingsreis – in alle up en downs – die deze bevlogen persoonlijkheid maakte.