DoorVanVoor – post, excursies & podcast*

*Een samenwerking tussen het museum en co-creatievelingen uit het hele land.

Het Stedelijk Museum Schiedam programmeert samen met Schiedammers (kijk hier voor meer info). Onder de titel DoorVanVoor versturen we post over co-creatie (met input en voorbeelden uit het hele land), organiseren we excursies naar inspirerende plekken of mensen en maken we een bijbehorende podcast. We vroegen 5 pioniers die betrokken waren bij het symposium als redactieleden voor een eerste periode: Mieke van der Linden, Wineke van Muiswinkel, Erik Boekestijn, Roland Smit en Ischa Arnoldus.

DoorVanVoor & Rotterdam


8 November 2020 vond de eerste excursie plaats, naar Rotterdam. Mieke van der Linden leidde een walk en talk langs diverse plekken op de West-Kruiskade. Janneke Staarink vertelde over De Doelen (Studio) en in de middag leerden we van Theater Zuidplein.

DoorVanVoor & Tilburg

7 Februari 2020 ging de tweede excursie naar Tilburg. Sabine van Baal (initiatiefneemster van Tussenheid013) coördineerde een walk en talk door de Spoorzone, waar deelnemers vertelde hoe ze samen het park vorm hebben gegeven. In de middag gaf Monique Zijp, artistiek leider van Theatercollectief Eelt een creatieve sessie.

DoorVanVoor & Utrecht

25 September 2020 verkende de derde DoorVanVoor-excursie Utrecht. In de podcast introduceert Shay Raviv de co-creatieve designprincipes van De Voorkamer en Hanan de Sain van Le Guess Who vertelt in een walk en talk over het Lombok Festival. Maureen Baas leidt je rond over het terrein van de Metaal Kathedraal en Sanne Karssenberg legt uit hoe BAK, basis voor actuele kunst met partners samenwerkt.

DoorVanVoor-post

DoorVanVoor-post (onze nieuwsbrief) wordt gemaakt in co-creatie met iedereen die inspirerende tips heeft. Dus kom maar op met jouw tips voor boeken, plekken, mensen, evenementen, projecten, etc!

Wil je DoorVanVoor-post ontvangen of heb je tips? Mail ons.