Corona & wij*

*Dit doen we voor je veiligheid.

We doen er alles aan om het bezoek veilig te maken.

Doordat we een stuk minder mensen kunnen ontvangen is het bij ons behoorlijk rustig. Veel bezoekers vertellen ons hoe fijn ze dat vinden. Een belangrijke aanpassing zijn de speciale looproutes, een soort eenrichtingsverkeer. Daardoor hoeven bezoekers elkaar niet te kruisen. Bij binnenkomst staat er natuurlijk desinfecterende gel voor je klaar en zie je een kuchscherm bij de balie hangen. Op de vloer staan wachtsterretjes. Dat maakt het extra makkelijk om anderhalvemeter afstand te houden.

Extra open en reserveren

We vragen bezoekers nog altijd om te reserveren, ook al is dat niet meer wettelijk verplicht. Dat heeft ermee te maken dat we nog t/m 4 oktober 2020 open zijn. Daarna gaat de gemeente Schiedam ons pand – het Sint Jacobs Gasthuis – renoveren. De laatste week van dinsdag 29 september t/m zondag 4 oktober kun je al om 10.00 uur bij ons terecht, een uur eerder dan gebruikelijk. Het laatste weekend zijn we langer open. Klik voor de openingstijden hier. Een kaartje reserveren kan hier.

Onderzoek

Uit onderzoek in opdracht van de Museumvereniging blijkt dat bijna alle mensen die aan de enquête deelnamen, museumbezoek ontspannend noemen. Opvallend is dat ze vaker zouden overwegen om naar een museum te gaan wanneer er vaste looproutes worden gehanteerd. Dat zit bij ons dus wel snor.

11 weken dicht

Op de foto zie je Cor Lamers, burgemeester van Schiedam, zijn kaartje laten scannen. We konden – na 11 weken sluiting – op 1 juni 2020 weer open, had premier Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie gezegd.