Bellypaint, Art & Fashion

De vruchtbaarheid van de vrouw is een wonder en dat moet gevierd worden! Dat vindt de hoogzwangere Batya Brown, moeder van 3 kinderen. De kunstenaar met Ethiopische roots nam het initiatief om samen met het museum een groot mode-, kunst- en muziekfeest in Afrikaanse sfeer te organiseren.

Het event begint met een modeshow van vrouwen en kinderen in Afrikaanse kleding met bellypaint en vervolgens barst een feest met hapjes, optredens en een minimarkt los.

Mode, kunst en muziek

Volgens Batya hebben veel vrouwen last van onzekerheid tijdens hun zwangerschap. Het thema is vrouwen meer eigenwaarde en zelfvertrouwen te geven door te kiezen voor stijlvolle zwangerschapsfashion. Een vrouw die kleding met trots draagt, zal dit ook uitstralen. De mooie vrouwen en moeders die meelopen in de modeshow zijn (rol)modellen. Batya zal zelf meelopen op de catwalk en beschildert haar eigen buik en die van de andere zwangere vrouwen. Er lopen ook kinderen mee en vrouwen zonder kinderen.

Na de modeshow is er een feest met Afrikaanse hapjes, geweldige percussieoptredens van Djembe Defi en er wordt gesproken door een bijzondere gast. Ook is er een minimarkt met Afrikaanse sieraden, kunst van Batya Brown, en een nagellak- en handmassage service. Verder wordt er ook informatie verstrekt door de Schiedamse organisatie Moeders Informeren Moeders.