Te doen

Zomer in het museum*

*Er is van alles te doen!

Het is bijna zomervakantie. Kom je deze zomer naar het Stedelijk Museum Schiedam? Naast kunst kijken, is er vanalles te beleven. Ga zelf aan de slag, volg een rondleiding of vraag een kunstenaar het hemd van het lijf. Met het Jeugdvakantiepaspoort kun je ook bij ons een stempel scoren. Het museum is gratis t/m 18 jaar. Ouders kopen eerst een kaartje.

Jeugdvakantiepaspoort*
*Maak de hele zomervakantie plezier!

Het museum is #95 in Ontdekland. Met je Jeugdvakantiepaspoort kun je gratis naar het museum en mag je met de Doe-gids op reis in de tentoonstelling Levend Landschap. Opdracht volbracht? Haal dan je felbegeerde stempel bij de kassa!

Doe-gids (6-12 jaar)*
*Levend landschap reisgids.

Gratis, excl. museumentree.

Haal het boekje bij de kassa en ga aan de slag in de tentoonstellingen Levend Landschap & Bit by Bit. Samen met je ouders/verzorgers voer je allerlei leerzame opdrachten uit.

Doe-blad (6-12 jaar)*
*Schatgravers, ontdek de stadsverhalen in miniatuur.

Gratis, excl. museumentree.

Vanaf 16 juli kun je het doe-blad bij de kassa ophalen. Duik meteen het souterrain in: daar vind je Panorama Schiedam, een overzicht met 10 belangrijke stadsverhalen uit 2.000 jaar geschiedenis van Schiedam, de stad waar ons museum staat. Ontdek de stadsverhalen in miniatuur. Ga samen met je ouders schatzoeken, doe de kijkvragen en maak je eigen tijdlijn. Alle opdrachten gemaakt? Laat je doe-blad bij de kassa zien en ontvang een klein presentje.

Inloop Atelier*
*Elke zondag & woensdag

Vrije inloop, van 12.30-16.30 uur.
Deelname is gratis, excl. museumentree.

Elke zondag- en woensdagmiddag in de zomervakantie staan de deuren van het splinternieuwe Atelier voor je open. Er liggen materialen klaar om te maken wat je wilt of een uitdaging die wij hebben verzonnen. Zelf creatief aan de slag met je ouders. Aanmelden is niet nodig, als er ruimte is ben je welkom. Na afloop neem je jouw werk trots mee naar huis. Een aantal woensdagen is het Atelier gesloten (20 juli, 3 en 17 augustus), maar dan is er wel een workshop met Maarten Bel.

Vakantieplaatjes*
*Een zomers doeboek maken.

Woensdagmiddag 20 juli, 3 & 17 augustus, 14.00-15.30 uur
Deelname is gratis.

De vakantie is pas echt begonnen als er een vakantiedoeboek in huis is! Zomerse workshop van en met kunstenaar Maarten Bel. Met het hele gezin op het plein aan de slag. Uiteraard gaat het doeboek mee naar huis en heb je de rest van de zomervakantie volop plezier van je eigen boek!

Reserveren is niet verplicht, maar dan ben je wel zeker van een plekje: rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl

Instaprondleiding families*
*Stadsverhalen in miniatuur.

Zondag 17 juli en 21 augustus, 45 minuten, 14.00 uur
Deelname is gratis, excl. museumentree.

Wil je niks missen van de geschiedenis van Schiedam? Ga dan met een gids door de tentoonstelling Panorama Schiedam. Een interactieve rondleiding voor kinderen vanaf 6 jaar (jongere broertjes of zusjes mogen ook mee). Zin om creatief aan de slag te gaan? Dan sluit je de rondleiding af met een creatieve opdracht. Reserveren is niet verplicht, maar dan ben je wel zeker van een plekje: rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl

Wijken Welkom*
*In jullie vernieuwde museum.

Vrijdag 15 juli, 18.15 uur.

Met familie en buren naar het Stedelijk Museum Schiedam. Voor heel Schiedam is er een avond. Na twee succesvolle avonden is nu Zuid aan de beurt op 15 juli 2022. De avond gaat van start bij de Nolet Molen om 18.15 uur. Daar begint de zomercarnaval optocht naar het museum. Ben je slecht ter been? Laat het ons weten. Dan zorgen we dat er plek voor je is in een busje en halen we je op.

Let op: vertrekpunt is: Nolet Molen, Hoofdstraat 14, 3114 GG Schiedam

Ontmoet & Groet*
*Elke eerste zondag van de maand.

Zondag 7 augustus, 60 minuten, 14.00 uur.
Deelname is €2,50, excl. museumentree

Kunstenaar Tanja Smeets vertelt meer over haar kunstenaarspraktijk en er is volop gelegenheid om vragen te stellen of met elkaar in gesprek te gaan over haar kunst in het museum.

Aanmelden via: rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl