Te doen

Familiedag Babbersmolen*

*Leuk voor jong en oud.

In het kader van de tentoonstelling Levend Landschap organiseren het museum en de Babbersmolen een gezellige familiedag op zaterdag 27 augustus 2022.

Bezoek de Babbersmolen, een poldermolen uit 1710, net buiten het Schiedamse stadscentrum, waar het oudhollandse cultuurlandschap nog springlevend is. Een poldermolenaar leefde vroeger met zijn gezin in en van de natuur. Stap in hun wereld op het historisch erf met moestuin, fruitbomen en kippen. Of zwerf op het naastgelegen vlietland met schapen, een eenvoudige eendenkooi en een kleine wilgengriend. Kinderen kijken hun ogen uit in de historische molenaarswoning met bedstee. In de minipolder met handpompen, scheprad en sluizen ontdekken ze hoe Nederland eeuwenlang droge voeten hield. De molen is gebouwd in een tijd waarin deze en andere Schiedamse molens een inspiratiebron vormden voor kunstenaars. Het schilderij De Vier Windmolens van Jacob Maris (1872) is daar een mooi voorbeeld van.

Speciaal voor de familiedag zijn er gratis activiteiten zoals demonstraties, kleine verkoop ingemaakte groente e.d. en rietvlechten. Ook is er een inloopworkshop van onze museumdocent Annelotte. Zij gebruikt materialen uit de natuur om kunst mee te maken.

Dit wil je weten

  • Wanneer: zaterdag 27 augustus 2022 van 13.00 tot 17.00 uur.
  • Kosten: €1,50 volwassenen, €1,00 kinderen
  • Graag aanmelden via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl
  • Route: navigeer met de auto op Babbersmolen. Er is parkeergelegenheid achter Sg. Spieringshoek. Kom je met het openbaar vervoer? Stap dan uit bij metrostations Nieuwland of Troelstralaan. 15 min. lopen.
  • Klik hier meer informatie over de Babbersmolen. Voor inhoudelijke vragen en toegankelijkheid kun je contact op nemen met babbersmolen@deschiedamsemolens.nl

Deze familiedag is een samenwerking met Stichting De Schiedamse Molens.