Te doen*

*Er is van alles te doen!

Bij ons is altijd iets te beleven. Ga zelf aan de slag in het atelier, krijg een rondleiding door de tentoonstellingen en stel al je vragen aan een kunstenaar tijdens een Ontmoet & Groet. Of vier je verjaardag met vrienden.

Pleinatelier Brandersfeesten

Zaterdag 24 en zondag 25 september 2022

Zin om tijdens de Brandersfeesten creatief aan de slag te gaan? We organiseren een Pleinatelier waar je naar hartenlust kunt knutselen onder begeleiding van museumdocenten.

Fietsroute Levend Landschap

Altijd te doen

Tijdens de fietsroute komt de tentoonstelling Levend Landschap tot leven. De route van 33 km gaat door Schiedam, Overschie, Midden-Delfland en Vlaardingen. Je kunt natuurlijk ook een klein stukje uitkiezen. De fietsroute is gratis op te halen in het museum of hier te downloaden.

Bach op vrijdag

7 oktober, 4 november en 2 december 2022, 12.30 tot 13.00 uur

Elke eerste vrijdag van de maand geeft stadsorganist Arjen Leistra een lunchconcert op ons historische Hess-orgel uit 1773.

Kunstklassen voor kinderen

Zaterdag 11.00 - 12.00 uur, 3 september t/m 8 oktober 2022

Kijken en doen, daar draait het om bij de Kunstklassen, een serie van zes workshops in het museum. Dit keer is het thema Gi-ga-groen.

Kunstklassen voor Volwassenen

Zaterdag 15.00 - 17.00 uur, 3 september t/m 8 oktober 2022

Zelf bezig zijn met de kunst die je ziet in het museum, daar gaat het om bij de Kunstklassen. Geïnspireerd door het tentoonstellingsbezoek ga je zes lessen zelf aan de slag in het Atelier.

Ontmoet & Groet

Elke eerste zondag van de maand

Kom meer te weten tijdens de Ontmoet & Groet, een gesprek met een kunstenaar of expert. Dit gesprek vindt plaats op zaal tussen de kunstwerken en duurt een uur.

Instaprondleiding

Elke derde zondag van de maand

Met deze rondleiding van een uur (her)ontdek je het museum en vertelt de museumdocent je meer over een specifieke tentoonstelling.

Levend landschap reisgids - Doe-gids (6-12 jaar)

t/m 6 november

Kom je naar het museum? Haal de Levend Landschap reisgids gratis bij de kassa en ga aan de slag in de tentoonstellingen Levend Landschap & Bit by Bit.

Panorama Schatgravers - Doe-blad (6-12 jaar)

Altijd te doen

Ontdek de stadsverhalen in miniatuur. Ga samen met je ouders schatzoeken, doe de kijkvragen en maak je eigen tijdlijn.

Excursie naar Eendenkooi Het Aalkeetbuiten met Natuurmonumenten

14 augustus (VOL) en 9 oktober 2022 (VOL)

In de tentoonstelling is het werk ‘Polder met eendennesten’ van Willem Roelofs te zien uit ca. 1862. Natuurmonumenten organiseert twee speciale excursies naar de 400 jaar oude Eendenkooi Het Aalkeetbuiten. Beleef het polderlandschap nu in het echt.

Rondleiding met of zonder workshop

Op aanvraag

Wil je samen met vrienden, collega of familie een eigen rondleiding door het museum?

Verjaardagsfeestje

Woensdag- en zaterdagmiddag

Ben je binnenkort jarig en ben je gek op tekenen, knutselen en schilderen? Vanaf 14 mei kun je weer je kinderfeest vieren in het museum.

Foto bovenin: Rondleiding in de tentoonstelling Realisme nu. Fotografie: Aad Hoogendoorn.