Te doen*

*Er is van alles te doen!

Bij ons is altijd iets te beleven. Ga zelf aan de slag in het atelier, krijg een rondleiding door de tentoonstellingen en stel al je vragen aan een kunstenaar tijdens een Ontmoet & Groet. Of vier je verjaardag met vrienden.

Zomer in het museum

Er is van alles te doen!

Het is bijna zomervakantie. Kom je deze zomer naar het museum? Naast kunst kijken, is er vanalles te beleven. Ga zelf aan de slag, volg een rondleiding of vraag een kunstenaar het hemd van het lijf.

Fietsroute Levend Landschap

Altijd te doen

Tijdens de fietsroute komt de tentoonstelling Levend Landschap tot leven. De route van 33 km gaat door Schiedam, Overschie, Midden-Delfland en Vlaardingen. Je kunt natuurlijk ook een klein stukje uitkiezen. De fietsroute is gratis op te halen in het museum of hier te downloaden.

Excursie naar Eendenkooi Het Aalkeetbuiten met Natuurmonumenten

14 augustus (VOL) en 9 oktober 2022 (VOL)

In de tentoonstelling is het werk ‘Polder met eendennesten’ van Willem Roelofs te zien uit ca. 1862. Natuurmonumenten organiseert twee speciale excursies naar de 400 jaar oude Eendenkooi Het Aalkeetbuiten. Beleef het polderlandschap nu in het echt.

Levend landschap reisgids - Doe-gids (6-12 jaar)

De hele zomer

Kom je deze zomer naar het museum? Haal de Levend Landschap reisgids gratis bij de kassa en ga aan de slag in de tentoonstellingen Levend Landschap & Bit by Bit.

Panorama Schatgravers - Doe-blad (6-12 jaar)

De hele zomer

Ontdek de stadsverhalen in miniatuur. Ga samen met je ouders schatzoeken, doe de kijkvragen en maak je eigen tijdlijn.

Familiedag Babbersmolen

Zaterdag 27 augustus, 13.00 - 17.00 uur

Speciaal voor deze dag zijn er bij de Babbersmolen allerlei gratis activiteiten zoals demonstraties, rietvlechten en verkoop van ingemaakte groente e.d. Ook is er een inloopworkshop: kunst maken met materialen uit de natuur.

Ontmoet & Groet

Elke eerste zondag van de maand

Kom meer te weten tijdens de Ontmoet & Groet, een gesprek met een kunstenaar of expert. Dit gesprek vindt plaats op zaal tussen de kunstwerken en duurt een uur.

Instaprondleiding

Elke derde zondag van de maand

Met deze rondleiding van een uur (her)ontdek je het museum en vertelt de museumdocent je meer over een specifieke tentoonstelling.

Inloop Atelier

Elke zondagmiddag

Krijg jij ook altijd zin om zelf te knutselen in het museum? Op zondagmiddag is het Atelier open en liggen er materialen klaar.

Rondleiding met of zonder workshop

Op aanvraag

Wil je samen met vrienden, collega of familie een eigen rondleiding door het museum?

Verjaardagsfeestje

Woensdag- en zaterdagmiddag

Ben je binnenkort jarig en ben je gek op tekenen, knutselen en schilderen? Vanaf 14 mei kun je weer je kinderfeest vieren in het museum.

Bach op vrijdag

Vanaf oktober 2022

Elke eerste vrijdag van de maand geeft stadsorganist Arjen Leistra een lunchconcert op ons historische Hess-orgel uit 1773.

Foto bovenin: Rondleiding in de tentoonstelling Realisme nu. Fotografie: Aad Hoogendoorn.