Workshop met Nico Heilijgers*

*Maak een kunstwerk van iets wat je op straat ziet.

Zo 20 september 2020, 14.00 - 16.00 uur, € 5 excl. museumentree

Laat je inspireren door het werk Qué Calor! van Nico Heilijgers en maak onder zijn leiding jouw straatbeeld.

Kunstenaar Nico Heilijgers schildert en tekent al jaren het straatbeeld. Onder zijn leiding kun je nu zelf aan de slag; wat zie je op straat dat jou aanspreekt? Neem een foto mee naar de workshop en vertrouw dat aan het papier toe.

Wat een hitte!

Nico Heilijgers raakte getroffen door een ouder echtpaar dat even uitpuft op een bankje. Zijn werk Qué calor! (Wat een hitte!) hangt in de tentoonstelling Realisme nu. Er is ook een ander werk van hem te zien. Lees hier meer over de tentoonstelling.

Foto

Veel mensen zeggen dat Heilijgers’ werk onder de stijl realisme valt. Zelf ziet hij zich als een ouderwetse ambachtelijke schilder die figuratief werkt. Wil je weten hoe dat zit?  Voorafgaand aan de workshop geeft hij een korte introductie waarbij je hem alles kan vragen. Behalve de foto met je favoriete straatbeeld hoef je niets naar het museum mee te nemen. Aquarel, potlood, krijt en houtskool liggen klaar.

Dit wil je weten

Deze workshop vindt plaats op zondag 20 september van 14.00 – 16.00 uur in het atelier, deelname kost € 5 exclusief museumentree. Aanmelden is verplicht via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

Nico Heilijgers, Qué Calor!, 2012