Wat is ramadan dan?

Di 28 mei 2019, 21.00 - 23.00 uur, gratis

Wat houdt de ramadan in, behalve dat moslims vasten? Hoe wordt de maand ervaren en hoe ziet een iftar eruit? Het Stedelijk Museum Schiedam werd benaderd met de vraag of het een iftar wilde organiseren. Een gelegenheid voor Schiedammers om elkaar beter te leren kennen en over cultuur in dialoog te gaan. In samenwerking met Schiedammers maken we er een mooie avond van.

Iftar

Tijdens de ramadan mag er tussen zonsondergang en zonsopkomst gegeten worden. Na een lange dag vasten is de eerste maaltijd – de iftar – dan ook van harte welkom. Deze maaltijd begint altijd met dadels en water of melk. Daarna wordt er soep gegeten en gerechten of hapjes die veel energie geven. Het is een moment van samenkomen en gezelligheid, omdat er weer gegeten mag worden.

Wanneer, hoe laat?

De iftar vindt plaats op dinsdagavond 28 mei. U bent van harte welkom. Inloop is om 21:00 uur en het programma start om 21.15 uur. Bij zonsondergang gaan we met z’n allen aan tafel. Achteraf kunt u een bezoek brengen aan de tentoonstelling Van Cobra tot boorolie. Om 23.00 uur is de avond afgelopen.

Aanmelding vóór 25 mei

Wilt u deelnemen aan deze avond? Meldt u dan graag vóór 25 mei aan via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl. Deelname is gratis.

Dit programma vindt plaats in het kader van Mijn Schiedam. We willen dat het museum voor zo veel mogelijk Schiedammers van betekenis is en bijdraagt aan een sterkere stad. Dit doen we door samen met Schiedammers programma’s te ontwikkelen. Meer informatie over Mijn Schiedam vind je hier.