Hugo Borst leest voor*

*Over zijn moeder die aan Alzheimer leed.

Zaterdag 5 januari 2019, 17.00 - 18.15 uur

Zoon en mantelzorger Hugo Borst schrijft in de succesvolle boeken Ma en Ach moedertje liefdevol en soms ook grappig over zijn moeders aftakelende geest. Veel mensen raakten ontroerd door de manier waarop hij beschreef hoe ‘meneer Alzheimer’ in haar hoofd kwam te zitten. Op zaterdag 5 januari 2019 leest hij bij ons voor uit zijn boeken. De middag is onderdeel van de tentoonstelling Ma met foto’s van Joke Borst.

Zoals ze was

De foto’s zijn gemaakt door Margi Geerlinks, die zich al jaren bezighoudt met het thema van de eeuwige jeugd en het verouderingsproces. Haar werk gaat over hoe mensen zijn of kunnen zijn. Bij dat laatste manipuleert ze haar foto’s. Bij Ma is dat niet het geval. Joke Borst, die in augustus 2018 overleed, komt in beeld zoals ze was. De foto’s die bij de columns en in de boeken van Hugo Borst stonden, hangen voor het eerst in groot formaat in het museum.

Praktisch

Hugo Borst lees voor van 17.15 tot 18.15 uur, inloop 17.00 uur. Deelname: € 7,50 excl. entree tentoonstelling Ma. Graag aanmelden via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl

Het boek Ma van Hugo Borst met foto’s van Margi Geerlinks