Het Stedelijk Museum Schiedam maakt van jou, je vrienden en vriendinnen echte kunstenaars. Ben je binnenkort jarig en ben je gek op tekenen en schilderen? Kom het dan in het museum vieren. Speciaal voor jou hebben we een feestelijke workshop waar je samen met vriendjes en vriendinnetjes aan de slag gaat als echte kunstenaars.

Herinnering

Voordat je aan de slag gaat, neemt onze museumdocent jullie mee door het museum. Samen bekijk je kunstwerken. Daarna ga je naar ’t Atelier om zelf iets moois te maken. De kunstwerken mag je natuurlijk na afloop meenemen als herinnering. En natuurlijk is er limonade en lekkers. Je kunt kiezen uit een CoBrA of Zero feestje.

  • Het duurt twee uur, onder deskundige begeleiding
  • Limonade, lekkers en een cadeautje voor de jarige
  • Voor kinderen van 4-12 jaar
  • Maximaal tien kinderen
  • € 135,-
  • Op afspraak, reservering verplicht

CoBra feestje

Op dit kleurrijke feestje maak je samen met je vrienden kennis met onze CoBrA-kunstenaars. Vandaag gaan we op zoek naar het Oerbeest, het Mannetje met de zon, de Kip en De Wilde Jongen. We gaan aan de slag tussen de kunstwerken, we onderzoeken of je kleuren kunt voelen en natuurlijk maak je zelf ook je eigen CoBrA-schilderij op doek. De CoBrA-kunstenaars werkten direct en spontaan. Net als kinderen wilden ze met veel fantasie en kleur en zonder voorbedachte ideeën werken. Ze probeerden graag allerlei materialen uit, want: het experiment stond voorop. In ’t Atelier klieder en experimenteer je met sponzen, paletmessen en druppeltechnieken en werk je zonder vooropgezet plan, net als de CoBrA-kunstenaars. In al die gekleurde vlekken ontdekken we samen vast al gauw figuren die we omlijnen. Ben jij ook benieuwd wat er bij jou ontstaat? Zijn de werken klaar? Dan zetten we ze op de TaTaTaTaART presentatiewand. We staan klaar voor de fotoshoot, met natuurlijk als kers op de taART het werk van de jarige job!

Zero feestje

Trek voor vandaag je witste kleren aan. In dit lichte feestje bekijken we wel heel witte kunstwerken, ontdek je de werking van een prisma en maak je je eigen Zero kunstwerk. We nemen je mee in de wereld van de Nul of Zero beweging: een groep kunstenaars die kunst maakte die niets voor hoefde te stellen. Of zoals één van de kunstenaars het zelf zegt: ‘Het stelt voor wat het is’. In ‘t Atelier experimenteren we met wit, licht, schaduw en op het eerste gezicht alledaagse materialen. Je maakt je eigen kunstwerk met assemblage technieken, waarbij je losse materialen – vaak gevonden voorwerpen – samengevoegd en verwerkt tot een kunstwerk. Ervaar zelf dat herhaling niet saai hoeft te zijn. Zijn de werken klaar? Dan zetten we ze op de TaTaTaTaART presentatiewand en natuurlijk prijkt bovenop, als witte kers op de taART, het werk van de jarige job. Hoog tijd voor een fotoshoot van wit op wit.

Voor meer informatie kun je met Clément Jongeneel bellen of mailen: 010 – 246 36 66 of info@stedelijkmuseumschiedam.nl.

Klik op inschrijfformulier om deze te downloaden. Het ingevulde inschrijfformulier mag weer terug worden gemaild naar info@stedelijkmuseumschiedam.nl. Wij ontvangen de aanvraag graag ten minste één week voor aanvang.

Kinderfeestje in het Atelier. Fotografie: Kim van Dee