The S’Culture Clup*

*Nieuw festival voor en door jongeren.

Vr 14 juni 2019, 19.00 - 21.00 uur

Wat zou je zelf organiseren? Het antwoord op die vraag is The S’Culture Clup, het nieuwe Schiedamse festival voor en door jongeren. Het belooft een avond vol vette acts, sportieve activiteiten, kunst, muziek en film te worden. En wij doen ook mee.

The S’Culture Clup wordt georganiseerd naar aanleiding van een I’ve Got the #Powertraject van de Kleine Ambassade en komt tot stand in samenwerking met de Bibliotheek Schiedam, het Stedelijk Museum Schiedam en Wenneker Cinema.

Programma

Er zijn bekende en minder bekende bandjes /dj’s geprogrammeerd, is er contact met social media influencers om het festival goed onder de aandacht te brengen en er worden lokale organisaties betrokken om toffe activiteiten aan te kunnen bieden zoals suppen, handlettering, muziek op de fluisterboot, dancebattles, etc. Alle informatie over het festival lees je hier.

Gebrainstormd, gepraat en gediscussieerd

Tijdens vier workshops hebben jongeren onder begeleiding van culturele instellingen en De Kleine Ambassade van alles geleerd over wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een festival. Er is druk gebrainstormd, gepraat en gediscussieerd. Nu, een half jaar verder, staat er een geweldig programma klaar dat is samengesteld voor en door de jongeren met input van de culturele instellingen.

 

Jeugdmonitor

Het idee om een multidisciplinair festival te organiseren, ontstond na de afname van de I’ve Got the #Power jeugdmonitor onder 1400 Schiedamse jongeren. Daaruit bleek dat veel Schiedamse jongeren vinden dat er meer te doen moet zijn in de stad. Er is vooral vraag naar meer uitgaansgelegenheden en festivals.

The S'Culture Clup

Daarnaast hebben meerdere culturele instellingen in Schiedam aangegeven dat zij behoefte hebben aan jongeren die met hen meedenken om hun aanbod aantrekkelijker te maken.