Soundscape op het orgel*

*Live-uitvoering door stadsorganist Arjen Leistra.

Op verschillende zondagen om 15.00 uur, gratis (met of zonder) ticket

Op zondagmiddag speelt Arjen Leistra het muziekstuk  dat onderdeel vormt van de Stadscocon live op het orgel van de Sint Janskerk. Leistra is stadsorganist van Schiedam.

Kunstenaar Florentijn Hofman schreef de soundscape samen met componist Jasper le Clercq. Het is tijdens je bezoek te horen. ‘Leistra behoort tot de beste organisten van Nederland’, zegt Hofman. ‘Heel bijzonder hoe hij het speelt, met veel rust en gevoel voor sfeer.’ Leistra geeft orgelconcerten in binnen- en buitenland. Vaak speelt hij muziekstukken van componisten als Bach en Brahms. De soundscape is zijn eerste stuk in dit genre. Dat maakt de live-uitvoering ook extra bijzonder.

Dit wil je weten
Je hoort de live-uitvoering op de volgende zondagen: 6, 13 en 27 juni, 4, 11 en 18 juli, 8, 15 en 22 en 29 augustus, 5, 12, 19 en 26 september 2021.

Het begint om 15.00 uur en duurt ongeveer een half uur. Om de live-uitvoering in de Stadscocon mee te maken boek je op deze zondagen een gratis tijdslot om 15.00 uur. Dat kan via Plan je bezoek.

Je kunt ook rond die tijd de Sint Janskerk binnenlopen via de toreningang aan de Nieuwstraat. Daar heb je geen tijdslot voor nodig.

Arjen Leistra bij het orgel in de Sint Janskerk. Fotografie: Aad Hoogendoorn