Schaften met… Jans Muskee*

*Een oefening in kijken.

Do 18 juni 2020, 12.30 uur, gratis / uitgesteld

Doe eens wat anders tijdens lunchtijd. Luister naar kunstenaar Jans Muskee. Op donderdag 18 juni 2020 neemt hij je mee naar vijf van zijn werken in de tentoonstelling Realisme nu. Grote kans dat je na dit bezoek anders naar het werk van Jans Muskee kijkt.

Vol = vol

Schaften met… begint om 12.30 uur, duurt een half uur en is gratis, exclusief museumentree. Graag aanmelden via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. De lunchlezing verwijst naar het tijdstip en is zonder lunch.

Diana

Muskee begon als abstracte kunstenaar. Hoe figuratief zijn werk nu ook is, het gaat nog steeds over compositie, kleur, licht en ruimte. Zijn werk Diana is een ode aan de in 2017 overleden Schiedamse kunstenaar Daan van Golden. De titel verwijst naar diens dochter Diana van Golden. Ambachtelijkheid, oog voor detail en compositie zijn de elementen die als een rode draad door zowel het kunstenaarschap van Muskee als dat van Van Golden lopen.

Schrijver

Hij zegt: ‘Eigenlijk heb ik niks met realistische kunst. Als ik al een realist ben dan zoals een schrijver. Iemand die een verhaal vertelt door woorden die wij in de dagelijkse omgang ook gebruiken in een bepaalde volgorde te zetten.’

Lees hier meer over de tentoonstelling.