Tijdens de lunchlezing Schaften met… die om 12.30 uur begint, vertelt hij alles over zijn collectie magische collages en laat hij de Belgische humor en zelfspot zien.

Meest complete collectie ter wereld

Samen met zijn vrouw Carla Lens verzamelde Verbeke honderden collages. Een klein deel is nu te zien in Schiedam in de tentoonstelling Magische collages. De Verbeke Foundation in het Vlaamse Kemzeke is wereldwijd de meest complete en representatieve collectie op het gebied van collages. Niet eerder lieten de verzamelaars zoveel werk buiten België zien. Wel hingen individuele collages op prestigieuze plekken als het Centre Pompidou en het Louvre in Parijs.

Praktisch

Schaften met… is een serie lunchlezingen op donderdag. Een museummedewerker of andere kenner over kunst of historische voorwerpen vertelt meestal over één kunstwerk; een oefening in het kijken. Op donderdag 21 november is het woord aan Geert Verbeke. Deelname is gratis, exclusief entree. Aanvang 12.30 uur. Graag van te voren aanmelden via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.