Proeverij van Familierecepten

9 februari, 15.00 uur

Wat is het gerecht waar je altijd een warm en blij gevoel van krijgt als je eraan denkt? We zijn op zoek naar de mooiste herinneringen die horen bij jouw familierecept. Jouw verhaal en recept worden vastgelegd in de vorm van een kalender. Tijdens twee proefavonden kunnen alle Schiedammers met aanhang de recepten komen proeven en hun stem uitbrengen. Wie-o-wie mag zich dit jaar de winnaar van het Familierecept van Schiedam 2019 noemen?

Hét familierecept van Schiedam

De recepten met familieherinneringen stroomden binnen, waarvoor dank allemaal. Kom zaterdag 9 februari om 15.00 uur proeven, luisteren en stemmen. Op 3 maart om 15.30 uur maken we bekend wie zich de winnaar van hét Schiedamse Familierecept van 2019 mag noemen en presenteren we de De Schiedamse Receptenkalender van 2019.

De receptenkalender en de verkiezing van het beste familierecepten vormen onderdeel van de tentoonstelling Familie. Daar draait het om de vraag wat familie is en laten zo’n twintig kunstenaars werk zien dat gaat over familieonderwerpen als geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid nemen.