Proeverij van Familierecepten

17 januari en 28 februari 2019, 18.00 uur

Wat is het gerecht waar je altijd een warm en blij gevoel van krijgt als je eraan denkt? We zijn op zoek naar de mooiste herinneringen die horen bij jouw familierecept. Jouw verhaal en recept worden vastgelegd in de vorm van een kalender. Tijdens twee proefavonden kunnen alle Schiedammers met aanhang de recepten komen proeven en hun stem uitbrengen. Wie-o-wie mag zich dit jaar de winnaar van het Familierecept van Schiedam 2019 noemen?

Het Stedelijk Museum Schiedam zoekt familierecepten en verhalen achter de gerechten. Welk recept gaat al jaren mee in jouw familie? Wat is dat typische maaltje dat alleen jullie familie lijkt te eten? En wat is dat ene bijzondere ingrediënt dat jouw familie altijd toevoegt aan een klassiek recept? Mail je recept, verhaal en eventueel foto vóór 20 december 2018 naar info@stedelijkmuseumschiedam.nl. Laat ons weten hoe het gerecht heet, hoe je het maakt en waarom dit recept zo typisch is voor jouw familie. Is het recept ook nog lekker? Dat is alleen maar mooi meegenomen!

Hèt familierecept van Schiedam
Nieuwsgierig geworden naar alle familierecepten? Houd donderdag 17 januari en 28 februari 2019 vanaf 18.00 uur vrij en kom proeven, stemmen en vier de uitreiking van hét Schiedamse familierecept van 2019 met ons mee! De bijzonderste recepten komen in een receptenkalender
die net als de verkiezing van het beste familierecepten onderdeel vormt van de tentoonstelling Familie. Daar draait het om de vraag wat familie is en laten zo’n twintig kunstenaars werk zien dat gaat over onderwerpen als geboorte, opgroeien, huwelijk en afscheid nemen.