Primair onderwijs*

*Ook met nieuwe programma's.

Het museumgebouw moet gerenoveerd worden en daarom zijn de deuren tijdelijk gesloten. Gelukkig is het museum volop aanwezig op andere plekken in de stad. Daar kun je met de klas naar toe voor mooie programma’s. Onze enthousiaste museumdocenten komen ook graag naar de klas toe voor een museumles.

In de klas

Voor alle groepen bieden we een museumles in de klas, gegeven door een van onze museumdocenten. Er wordt veel onderzocht, beredeneerd en gefilosofeerd. Soms over abstracte begrippen als ‘vlak’ en ‘punt’ (groep 1 / 2), ‘symmetrie’ (groep 3 / 4), ‘ruimte’ (groep 5 / 6) of ‘betekenis’ (groep 7 / 8). In alle lessen gaan kunst kijken, zelf onderzoeken en doen hand in hand. Deze lessen zijn gebaseerd op de gelijknamige door Wolf Brinkman ontwikkelde museumlessen.

In de stad

In de Havenkerk vind je het Kijkdepot Schiedam. Hierin onderzoeken wij onze geschiedeniscollectie samen met experts en Schiedammers. Het Kijkdepot Schiedam is een unieke kans om met de klas achter de schermen van het museum mee te doen.

Tussen de zuilen van de Sint Janskerk leeft deze zomer een megagrote groene cocon. De Stadscocon is gemaakt door de kunstenaar Florentijn Hofman. In de cocon kun je lekker wegdromen, even los van de dagelijkse hectiek.