Diana Ross

Ze krijgen een mooi plekje, veel liefde en vriendelijke woorden, zodat ook zij een leuke tijd hebben. Vorig jaar draaiden we op verzoek van een planteneigenaar soulmuziek van Diana Ross. Behalve kamerplanten kun je dit jaar stekjes en (eetbare)plantjes ruilen. Je kunt je plant afgeven bij de balie van het museum of langskomen op het plein. Aanmelden hoeft niet. De plantvakantie+ is coronaproof.

Stekjes ruilen

Voor het ruilen van de plantjes en stekjes staat vanaf half juli op het plein van het museum een kas. Die bevordert de groei en beschermt de plantjes tegen regen, wind, zon en hongerige vogels. Iedereen mag een stekje komen brengen. Zie je iets leuks? Dan kun je dat meenemen. Op deze plek kan iedereen ook verhalen en tips delen en vind je recepten. Want wist je dat veel planten eetbaar zijn? Denk aan anjers, viooltjes en madeliefjes. Met dank aan hun mooie kleuren geven maken ze je bord ook heel feestelijk.

Samenwerken?

Het museum werkt graag samen en nodigt alle Schiedammers en Schiedamse organisaties met groene vingers uit mee te doen. Hoe? Dat mag je helemaal zelf weten. Mail naar asha@stedelijkmuseumschiedam.nl