Kleur, uitvergroting en textuur

Robin Speijer studeerde in 2019 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met een serie schilderijen waarin kleur, uitvergroting en textuur een grote rol spelen. Haar werk Sonny and Red komt uit de collectie van Museum Voorlinden. ‘Mensen noemen mij vaak een realist’, zegt ze. ‘Zelf doe ik dat niet, want het voelt beperkend om een vaste term of stroming aan mijn werk te verbinden.’ Lees hier meer over de tentoonstelling Realisme nu.

Sacha Tanja Penning

Op dinsdag 8 september 2020 kreeg Robin Speijer bij ons in het museum de Sacha Tanja Penning voor figuratieve kunst. Wim Pijbes, voormalige directeur van het Rijksmuseum, overhandigde haar de onderscheiding. Speijer is de jongste winnaar ooit. In De Telegraaf vertelt Speijer hoe ze te werk gaat. Lees het artikel hier.

Dit wil je weten

Deze Ontmoet en groet begint om 10.30 uur, duurt een half uur en is gratis, exclusief museumentree. Aanmelden is verplicht via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

Robin Speijer, Sonny and Red, 2018, Museum Voorlinden, Wassenaar