Ontmoet en groet Koen Vermeule*

*Een oefening in kijken.

Vr 18 september 2020, 10.30 uur, gratis

Start de ochtend met iets nieuws. Luister naar kunstenaar Koen Vermeule. Op vrijdag 18 september 2020 neemt hij je mee naar zijn werk The call in de tentoonstelling Realisme nu. Grote kans dat je er na dit bezoek anders naar kijkt.

Verloren in hun spel

Koen Vermeule laat vaak momenten zien waarin de geschilderde figuren, veelal jonge
mensen, in zichzelf zijn gekeerd, in gedachten verzonken, verloren in hun spel. Als in een eeuwig moment, vastgelegd door een camera. ‘Mijn onderwerpen zijn vaak heel vluchtig, een seconde later kan het voorbij zijn, weg.

Vrij

‘Ik fotografeer met mijn telefoon, vaak in het voorbijgaan’, legt hij uit. ‘Op het atelier begin ik met werk op papier, daar ben ik het meest vrij in.’ Lees hier meer over de tentoonstelling waar twee van zijn werken zijn te zien.

Dit wil je weten

Deze Ontmoet en groet begint om 10.30 uur, duurt een half uur en is gratis, exclusief museumentree. Aanmelden is verplicht via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl. Het aantal plaatsen is beperkt.

Koen Vermeule, The call, 2008. Foto: Aad Hoogendoorn