Ontmoet en groet Jans Muskee*

*Een oefening in kijken.

Vr 11 september 2020, 10.30 uur, gratis excl. museumentree, volgeboekt

Start de ochtend met iets nieuws. Luister naar kunstenaar Jans Muskee. Op vrijdag 11 september 2020 neemt hij je mee naar zijn werken in de tentoonstelling Realisme nu. Grote kans dat je na dit bezoek anders naar het werk van Jans Muskee kijkt.

Diana

Muskee begon als abstracte kunstenaar. Hoe figuratief zijn werk nu ook is, het gaat nog steeds over compositie, kleur, licht en ruimte. Zijn werk Diana is een ode aan de in 2017 overleden Schiedamse kunstenaar Daan van Golden. De titel verwijst naar diens dochter Diana van Golden. Ambachtelijkheid, oog voor detail en compositie zijn de elementen die als een rode draad door zowel het kunstenaarschap van Muskee als dat van Van Golden lopen.

Schrijver

Hij zegt: ‘Eigenlijk heb ik niks met realistische kunst. Als ik al een realist ben dan zoals een schrijver. Iemand die een verhaal vertelt door woorden die wij in de dagelijkse omgang ook gebruiken in een bepaalde volgorde te zetten.’ Lees hier meer over de tentoonstelling waar zijn werk nu is te zien.

Dit wil je weten

Deze Ontmoet en groet begint om 10.30 uur, duurt een half uur en is gratis, exclusief museumentree. Aanmelden is verplicht via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl. Het aantal plaatsen is beperkt en allemaal gereserveerd. Het is dus niet meer mogelijk om aan te sluiten.

Jans Muskee, Just what is it that makes today’s homes so different, so appealing?, 2015. Foto: Aad Hoogendoorn