Ontmoet en groet Eline Peek*

*Een oefening in kijken.

Vr 4 september 2020, 10.30 uur, gratis excl. museumentree

Meestal maken we selfies waar we zo goed mogelijk op staan; het ideale plaatje van onszelf. Kunstenaar Eline Peek pakt het anders aan.

Ideale plaatje

Als een soort tegenwicht van dat perfecte zelfbeeld schildert ze haar eigen kwetsbaarheid. Facing Me heet haar serie portretten. Op vrijdag 4 september 2020 neemt ze je mee naar haar werk in de tentoonstelling Realisme nu. Grote kans dat je er na dit bezoek anders naar kijkt.

Intiem 

Wat opvalt is dat Peek haar portretten in groot formaat schilderde, maar dat ze desondanks intiem voelen. Met gesloten ogen nodigt ze je uit dichterbij te komen. Dan zie je hoe ze de huid uit verschillende transparante lagen opbouwde. Haar gezicht is vergankelijk en heeft als je er met je neus op staat ook iets verontrustends.

Dit wil je weten

Deze ontmoet en groet begint om 10.30 uur, duurt een half uur en is gratis, exclusief museumentree. Aanmelden is verplicht via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. 

Realisme nu

De tentoonstelling Realisme nu laat werk zien van de afgelopen tien jaar. Er hangen ‘stille’ schilderijen, werken die een verhaal vertellen en meer. Bijzonder zijn de niet-realistische kunstwerken. Waarom die er hangen kun je tot en met 4 oktober 2020 bekijken, de laatste dag van de tentoonstelling. Lees hier meer over deze tentoonstelling.