Atelier Naamlooozz en Heimprofi*

*Papier, verf; alles staat voor je klaar.

Je hoeft alleen jezelf of de (klein)kinderen mee te nemen. Papier, verf; alles staat voor je klaar om aan de gang te gaan in het atelier van  Kenneth Letsoin (Naamlooozz) en Krista Burger (Heimprofi.)

 

Tijdens de openingstijden van de tentoonstelling Glashard kan iedereen meedoen, gewoon zelf of onder begeleiding. Misschien heb je je laten inspireren door het werk van de kunstenaars in de tentoonstellingsloods en wil ook jij aan de gang. Dan is dit de plek, hier kun je je creativiteit kwijt. Of genieten van de verfstreken van je (klein)kinderen. Naamlooozz en Heimprofi nodigen je uit om een poster te maken die onderdeel wordt van de ruimtevullende installatie. Er liggen kleurrijke vellen papier klaar, maar je kunt ook kiezen voor wit. ‘De dynamiek en de creatieve inbreng van iedereen leidt over drie maanden tot een onvoorspelbaar eindresultaat’, zeggen de kunstenaars. Doe je mee?

Op ons verzoek zijn er in het atelier ook samenwerkingen met: 

De Buurtvrouw

Deze organisatie in Schiedam brengt buren samen en biedt werk- en leermogelijkheden aan mensen met een beperking of psychische kwetsbaarheid. ‘Tof dat wij ons creatieve steentje kunnen bijdragen op deze glashard goeie Schiedamse locatie’, zegt Miranda Pol van Buurtvrouw. Vrijwilligster en Schiedammer Marian Kranenborg (A Work of Art) helpt ons met haar ervaring en talent.’ Ze werken ook met andere mensen met een afstand tot de arbeids- of sociale markt en mensen die veel alleen zijn of graag iets willen doen. In de atelierloods maken ze samen een ‘echte Buurtvrouwmuur’. 

De Buurtvrouw is elke dinsdag in november in het atelier aan het werk;  9 november, 16 november, 23 november en 30 november 2021, tot 13.00 uur

Crystal Matthews 

Eerder werkten Letsion en Burger al samen met Mathijs alias Crystal Matthews, bij Glashard geven ze hem opnieuw een podium. ‘Voor mij is het erg belangrijk dat mijn werk voor zich spreekt’, zegt Crystal Matthews. Vanwege een lichamelijke beperking gebruikt hij een robotarm, een iARM. ‘Het is tof om te laten zien hoe ik werk, maar voor mij is de robotarm gewoon een gereedschap.’ Meer zie je hier.

Crystal Matthews is op zaterdag 6 november, dinsdag 9 november en zaterdag 12 november 2021 aan het werk, tussen 13.00 – 16.00 uur 

Atelierloods

Op uitnodiging van Opperclaes werken in de atelierloods gedurende de tentoonstelling Glashard. Post-graffiti in De Glasfabriek Schiedam drie kunstenaarscollectieven: ontwerpers Thomas & Jurgen, het collectief High on Type (Vincent de Boer, Guido de Boer, Hans Schuttenbeld, Julien Priez en Ivo Brouwer) en Kenneth Letsoin (Naamlooozz)/ Krista Burger (Heimprofi). Ze geven workshops voor speciale groepen of nodigen bezoekers uit om spontaan mee te doen. Zo ontstaan nieuwe kunstwerken, waaraan verschillende handen meewerkten. Meer over de tentoonstelling Glashard lees je hier.