Modest Fashion Art Fair*

*Met modeshows, shops, rondleidingen, kunstenaarsgesprekken, workshops en meer.

Za 1 feb 2020, 13.00 - 17.00 uur

Iedereen die houdt van modest fashion en zin heeft om iets te doen en te kijken, is welkom bij de Modest Fashion Art Fair. Er zijn workshops, muziek, rondleidingen, ontmoetingen met kunstenaars en nog veel meer. Er zijn er modeshows met en zonder dans.

Ontmoet de kunstenaar 

Ontmoet de creatievelingen, verantwoordelijk voor de kunst en mode in de tentoonstelling Modest Fashion. Jenny Boot die een bijzondere versie maakte van Vermeers Meisje met de parel, vertelt alles wat je wilt weten. Suzanne Jongmans fotografeerde de collectie van het Italiaanse modemerk Moncler. Ook zij doet mee aan Ontmoet de kunstenaar. Als derde neemt fotografe Perrine Philomeen je mee in haar wereld. Voor haar serie Hijab in Transition liet ze zich inspireren door een vrouw met een traditionele hoofddoek (hijab) met Adidas-pet. En last but not least komt mode-ontwerper Said Mahrouf. Hij koos de mode-outfits in de tentoonstelling.

Rondleiding, shoppen en meer

Manon Moussa en Fatima Bourri laten je tijdens de Hoofddoek experience ervaren op hoeveel manieren je een hoofddoek kunt dragen. Ze doen hem zelf bij je om. Bij Henna by Jacqueline kun je terecht voor henna-tattoos op je hand. Ze blijven nog enige tijd zitten. Geschiedenisstudent Süeda Işık neemt je mee voor een rondleiding door de tentoonstelling. Ook zijn er standjes om te shoppen en rond te kijken, onder andere van sieradenontwerpster Ferlin Yoswara.

Muziek en modeshows

De middag begint met een muziekoptreden van Anna Viktor. Haar muziek kent allerlei invloeden, van klassiek tot hiphop tot jazz tot Russische volksmuziek. De middag sluit af met een modeshow in een nieuw jasje: de Fashion Day Out van Marisa Santos da Cruz. Daaraan doen vier ontwerpers mee: Anita de Groot, Bia Dsgn, Nine stories en Studio 65. Bijzonder is dat er geen modellen op de catwalk lopen maar dansers van onder andere 010HipHop.

Programma

13.00 – 17.00 uur: muziek, rondleidingen, ontmoet de kunstenaar, shoppen, modeshow en kledingruil in het Modest Fashion Lab met het Awearness Kollektif.

  • 13.00 – 13.30 uur: muziekoptreden van Anna Viktor
  • 13.30 – 14.00 uur: ontmoet de kunstenaar Jenny Boot
  • 14.00 – 14.30 uur: modeshow Studio MAQAM met aansluitend talkshow over duurzaamheid
  • 14.30 – 15.00 uur: ontmoet de kunstenaar Suzanne Jongmans
  • 15.00 – 16.00 uur: hoofddoek experience met Manon Moussa en Fatima Bourri
  • 15.00 – 15.30 uur: rondleiding door de tentoonstelling Süeda Işık 
  • 15.00 – 15.30 uur: muziekoptreden van Anna Viktor
  • 15.30 – 16.00 uur: ontmoet de kunstenaar Perrine Philomeen
  • 16.00 – 16.30 uur: modeshow met Fashion Day Out
  • 16.30 – 17.00 uur: ontmoet de kunstenaar Said Mahrouf

Entree

Wanneer je een geldig entreekaartje van het museum hebt, kun je gratis deelnemen aan alle activiteiten. Het is niet mogelijk om de fair te bezoeken zonder entreekaartje.

Koop nu hier je entreekaartje met korting door gebruik te maken van de kortingscode, alleen online: MF2020.

Met dank aan

Venture Café