Modest Fashion Art Fair*

*Met modeshows, kunstenaarsgesprekken, muziek en meer.

Za 1 feb 2020, 13.00 - 17.00 uur

Iedereen die houdt van modest fashion en zin heeft om iets te doen en te kijken, is welkom bij de Modest Fashion Art Fair. Er zijn modeshows met en zonder dans, workshops, muziek, rondleidingen, ontmoetingen met kunstenaars, een kledingruil en meer. Ook is de LifeDress van kunstenaar Alicia Framis te zien, een jurk van airbag-stof tegen ongewenste intimiteiten.

Ontmoet de kunstenaar 

Ontmoet de creatievelingen, verantwoordelijk voor de kunst en mode in de tentoonstelling Modest Fashion. Jenny Boot die een bijzondere versie maakte van het Meisje met de parel van Vermeer, vertelt alles wat je wilt weten. Suzanne Jongmans fotografeerde de collectie van het Italiaanse modemerk Moncler. Ook zij doet mee aan Ontmoet de kunstenaar. Als derde neemt fotografe Perrine Philomeen je mee in haar wereld. Voor haar serie Hijab in Transition liet ze zich inspireren door een vrouw met een traditionele hoofddoek (hijab) met Adidas-pet. En last but not least komt mode-ontwerper Said Mahrouf. Hij koos de mode-outfits in de tentoonstelling.

Rondleiding, shoppen en meer

Manon Moussa en Fatima Bourri laten je tijdens de Hoofddoek experience ervaren op hoeveel manieren je een hoofddoek kunt dragen. Ze doen hem zelf bij je om. Bij Henna by Jacqueline kun je terecht voor henna-tattoos op je hand. Voor haar versiersels liet ze zich inspireren door de Marokkaanse Fessi-stijl met dunne strakke rechte lijnen en patronen. Geschiedenisstudent Süeda Işık neemt je mee voor een rondleiding door de tentoonstelling. Ook zijn er standjes om te shoppen en rond te kijken. Sieradenontwerpster Ferlin Yoswara is aanwezig evenals Giselientje.

Muziek en modeshows

De middag begint met een muziekoptreden van Anna Viktor. Haar muziek kent allerlei invloeden, van klassiek tot hiphop tot jazz tot singer-songwriter muziek.  Om 14.00 uur begint de modeshow met Studio MAQAM, een jong Nederlands label voor modest fashion. Aansluitend schuiven de mode-ontwerpers aan voor een talkshow over duurzaamheid. De middag sluit af met een modeshow in een nieuw jasje: de Fashion Day Out van Marisa Santos da Cruz. Daaraan doen vier ontwerpers mee: Anita de Groot, Bia Dsgn, Nine stories en Studio 65. Bijzonder is dat er geen modellen op de catwalk lopen maar dansers van onder andere 010HipHop.

Kledingruil

Tijdens de fair kun je ook kleding ruilen, in samenwerking met het Awearness Kollektif. Kleding hergebruiken is de toekomst. Bijna iedereen heeft wel overbodige kleren die liggen te verstoffen. Neem ze mee. Wie weet met wat voor leuks je straks thuiskomt. Lees hier meer over de spelregels. 

LifeDress

Tijdens de Modest Fashion Art Fair is ook Sanne te zien, de jurk van airbag-stof van kunstenaar Alicia Framis tegen ongewenste intimiteiten.  Raakt iemand een vrouw in deze jurk aan dan bolt de stof daar op als een soort buffer. Iedereen ziet gelijk dat ze is betast.

Durf te vragen

Waarom kies je wat je draagt? Je spreekt een andere vrouw niet zomaar aan met die vraag. Bij ons kan het wel. In een half uur vertellen Seyda Dokgöz en Zosia Valstar hun verhaal en beantwoorden ze jouw  vragen. Moderator Halil Karaaslan coördineert het gesprek. Seyda Dokgöz is moslima, studeert rechten en is modest fashion influencer (Instagram: seydaa58). Zosia Valstar is een Poolse katholiek uit Maassluis, getrouwd met een man uit de evangelische gemeenschap.

Programma

13.00 – 17.00 uur: muziek, rondleidingen, ontmoet de kunstenaar, shoppen, modeshow en kledingruil in het Modest Fashion Lab met het Awearness Kollektif.

 • 13.00 – 13.30 uur: muziekoptreden met Anna Viktor
 • 13.00 – 13.30 uur: durf te vragen aan Seyda Dokgöz en Zosia Valstar
 • 13.30 – 14.00  uur: ontmoet de kunstenaar Jenny Boot
 • 14.00 – 14.30 uur: modeshow Studio MAQAM met aansluitend een talkshow over duurzaamheid
 • 14.30 – 15.00 uur: ontmoet de kunstenaar Said Mahrouf
 • 15.00 – 16.00 uur: hoofddoek experience met Manon Moussa en Fatima Bourri
 • 15.00 – 15.30 uur: rondleiding door Süeda Işık
 • 15.00 – 15.30 uur: muziekoptreden met Anna Viktor
 • 15.30 – 16.00 uur: ontmoet de kunstenaar Perrine Philomeen
 • 16.00 – 16.30 uur: modeshow van Fashion Day Out
 • 16.30 – 17.00 uur: ontmoet de kunstenaar Suzanne Jongmans

Entree

Wanneer je een geldig entreekaartje van het museum hebt, kun je gratis deelnemen aan alle activiteiten. Het is niet mogelijk om de fair te bezoeken zonder entreekaartje. Koop nu hier je entreekaartje met korting door gebruik te maken van de kortingscode, alleen online: MF2020.

Met dank aan

Venture Café