Kunstklassen voor volwassenen*

*Thuis samen kunst maken.

Zes zaterdagen van 11 september t/m 16 oktober 2021, 11.00 - 12.00 uur via Zoom

Thuis samen kunst maken? Dat kan, al klinkt het misschien een beetje raar. Na drie succesvolle edities beginnen we met een nieuwe reeks digitale Kunstklassen voor volwassenen.

Ook deze workshops vinden via Zoom plaats. Groot voordeel: je hoeft de deur niet uit om mee te doen. De vierde reeks staat in het teken van de Stadscocon, het enorme opblaasbare kunstwerk van Florentijn Hofman in de Sint Janskerk in Schiedam.

Omgevingsbepalend kunstwerk

Tijdens de lessen maken de deelnemers een ontwerp voor een groot omgevingsbepalend kunstwerk in de openbare ruimte. Hoe je dat doet? Daar is iedereen vrij in. Je kunt denken aan een maquette, een geschilderde impressie, een fotocollage (al of niet digitaal), een tekening, animatiefilmpje of wat je zelf maar kan verzinnen. De museumdocent begeleidt de deelnemers wekelijks. Ook kunnen de deelnemers in een speciale WhatsApp-groep contact met elkaar en de docent houden.

Extraatje

Op zaterdag 4 september kunnen de deelnemers samen met de museumdocent naar de Stadscocon. Voor mensen die ver weg wonen is dat misschien wat lastig. Het is dan ook een extraatje en niet een voorwaarde om de lessen te volgen.

Dit wil je weten

Digitale Kunstklassen via Zoom, 6 workshops op zaterdag 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10 en 16/10, van 11.00-12.00 uur. Kosten: € 60. De workshops duren 1 uur. Bezoek aan de Stadscocon, zaterdag 4/9 (extraatje). Aanmelden via:info@stedelijkmuseumschiedam.nl. Na aanmelding krijg je een link om mee te doen.