Kunstklassen voor kinderen*

*Over de Stadscocon.

Vier zaterdagen van 4 t/m 25 september 2021, 11.00 - 12.00 uur

We mogen weer kunst maken, samen met kinderen. Op 4 september 2021 start een serie van vier workshops voor kinderen van 4 t/m 8 jaar in de Sint Janskerk en bij kinderopvang DOK in Schiedam. In de kerk ligt een reuze cocon, een opblaasbaar kunstwerk van Florentijn Hofman. Misschien heb je er iets over gezien in het NOS Jeugdjournaal.

Heb je wel eens een cocon in de natuur gezien? Zo’n klein groen spinsel waarin een rups tot vlinder transformeert. In deze supergrote Stadscocon kun je cocoonen, je samen ontspannen en je zintuigen de vrije loop laten. De kunstenaar is benieuwd naar jouw unieke ervaring.

De eerste workshop bezoek je de Stadscocon en ga je na hoe jij je voelt, je praat over groen, je ontwikkelt je eigen unieke groen en maakt daarmee een groen kunstwerk. In de laatste les transformeer je zelf in een…

Dit wil je weten

Kunstklassen voor kinderen: zaterdag 4/9, 11/9, 18/9 en 25/9, van 11.00-12.00 uur. Kosten: € 37, inclusief materiaal. Kinderen met een Komkids familiepas krijgen 10% korting. De eerste workshop is in de Stadscocon, Sint Janskerk in Schiedam. De andere drie workshops zijn bij kinderopvang DOK.