Kunstklassen thuis*

*Zelf aan de slag én Ontmoet & Groet een kunstenaar.

Op zaterdagen in januari en februari, 14.00 - 15.00 uur via Zoom

Nu iedereen de komende weken in lockdown zit, kun je vanuit huis meedoen aan de digitale Kunstklassen! Kijken en doen, daar draait het om. Geïnspireerd door onze collectie ga je aan de slag onder begeleiding van museumdocent Jules van der Vuurst de Vries.

Eén werk

Als deelnemer kies je één kunstwerk of voorwerp uit de museumcollectie, waarvan een groot gedeelte hier is te vinden. Vervolgens maak je zelf een kunstwerk dat daar op wat voor manier dan ook, iets mee te maken heeft. Je kunt denken aan de schilderijen van Daan van Golden maar ook aan de foto’s van Meryem Slimani.

Zoom

De Kunstklassen vinden plaats op zaterdagen via het videoconferentie programma Zoom. Tussendoor kun je via de speciale Kunstklassen thuis WhatsAppgroep overleggen met de museumdocent en andere deelnemers. Gedurende de reeks is er twee keer een exclusieve Ontmoet & Groet met een kunstenaar van wie het museum werk in de collectie heeft.

Ontmoet & Groet

Hij of zij vertelt over zijn werk en manier van werken.  Geïnspireerd door het verhaal en het werk van de kunstenaar kunnen de deelnemers weer verder gaan met hun eigen werk. De namen van de kunstenaars bij deze bijzondere Ontmoet & Groet maken we binnenkort bekend.

Vrij

Wat je gaat maken is helemaal vrij. Je werk kan gaan over een werk over een actueel onderwerp. Het kan ook te maken hebben met de vorm, de kleur of andere visuele aspecten van je gekozen werk. Het kan zijn dat er een (vermeend) verhaal wordt afgemaakt, een tweeluik met het bestaande werk gecreëerd wordt of dat je zoekt naar een tegenstelling.

Alles kan

Je mag je fantasie gebruiken en een conceptueel werk maken of juist een traditioneel schilderij of beeld. Het kan ook gaan om een performance, land art, videokunst of een etsje. De vorm en inhoud hoeft dus niet aan te sluiten bij het werk dat je kiest.

Dit wil je weten

  • Een serie van 6 lessen
  • De Kunstklassen worden gegeven door museumdocent Jules
  • Je kunt vanuit huis meedoen via Zoom en wordt tussendoor begeleid via een speciale WhatsAppgroep
  • Deelnemen is mogelijk vanaf 12 jaar
  • De lessen vinden plaats op zaterdagen in januari en februari namelijk 16/1, 23/1, 30/1, 6/2, 13/2 en 20/2. De lessen zijn van 14.00 – 15.00 uur. De eerste les zal 1,5 uur duren
  • De kosten bedragen € 60,- voor 6 lessen. Dit is exclusief materialen, hier kun je voor gebruiken wat je in huis hebt
  • Wil je meedoen? Neem dan contact op via info@stedelijkmuseumschiedam.nl 

Jans Muskee (werk rechts) liet zich inspireren door het werk van Daan van Golden (links). Fotografie: Aad Hoogendoorn