Kunstklassen thuis*

*Zelf aan de slag.

Op zaterdagen in maart en april, 14.00 - 15.00 uur via Zoom

Nu iedereen de komende weken in lockdown zit, kun je vanuit huis meedoen aan de digitale Kunstklassen! Kijken en doen, daar draait het om. Geïnspireerd door onze collectie ga je aan de slag onder begeleiding van museumdocent Jules van der Vuurst de Vries.

In deze tweede reeks richten we ons op tekeningen, in de ruimste zin van het woord. We beginnen met het werk van Sarah van der Pols. Zij gebruikt onder andere materialen als roet en borduursels.

Lijn
Tijdens de daaropvolgende 6 weken onderzoek je hoe je met verschillende (onorthodoxe) materialen een lijn kunt neerzetten en wat dat materiaal met het karakter van die lijn doet. Een kras in hard materiaal, een lijn geschilderd met een zacht penseeltje en verdunde inkt, een draadje op het papier gelegd, of gebogen ijzerdraad etc. Gebruik je fantasie en experimenteer met materiaal.

Inspiratie
Voor inspiratie kijken we naar de collectie van het museum, die gedeeltelijk online te zien is. In het najaar van 2020 werd de NOG Collectie, die ook veel tekeningen bevat, geschonken aan het museum, dit gedeelte van de collectie is op dit moment hier te zien.

Deed je aan de vorige reeks mee en denk je: ik wil verder met de opdracht die toen gegeven is, dan mag dat natuurlijk ook.

Kunstklas via Zoom
De Kunstklassen vinden plaats op zaterdagen via het videoconferentieprogramma Zoom. Tussendoor kun je met de museumdocent en andere deelnemers overleggen via de speciale Kunstklassen thuis WhatsAppgroep. Tijdens de reeks zal de museumdocent een aantal korte presentaties geven over verschillende tekenaars.

Dit wil je weten

  • Een serie van 6 lessen
  • De Kunstklassen worden gegeven door museumdocent Jules
  • Je kunt vanuit huis meedoen via Zoom en wordt tussendoor begeleid via een speciale WhatsAppgroep
  • Deelnemen is mogelijk vanaf 12 jaar
  • De lessen vinden plaats op zaterdagen in maart en april namelijk 6/3, 13/3, 20/3, 27/3, 3/4 en 10/4. De lessen zijn van 14.00 – 15.00 uur. De eerste les zal 1,5 uur duren
  • De kosten bedragen € 60,- voor 6 lessen. Dit is exclusief materialen, hier kun je voor gebruiken wat je in huis hebt
  • Wil je meedoen? Neem dan contact op via info@stedelijkmuseumschiedam.nl 

Sarah van der Pols, Amae 23, 2010, collectie Stedelijk Museum Schiedam