Kunst in de vakantie*

*Volgens ons is niets cooler dan vakantie, behalve kunst en grafitti.

Woensdag 29 december, 11.00 - 17.00 uur

De hele dag kun je mee doen aan allerlei toffe workshops en spellen op het terrein van De Glasfabriek Schiedam. Doe je mee?

Kunst in de vakantie

Wat is er nou leuker dan het volgen van een creatieve workshop, mee te doen aan een spannend spel of samen met vele anderen werken aan een mooi kunstwerk? Bij de tentoonstelling Glashard kan het allemaal, op één dag. Woensdag 29 december organiseren we Kunst in de vakantie.

Iedereen is welkom, kinderen van jong tot oud, opa’s, oma’s, ooms, tantes en zelfs buurvrouwen en buurmannen. Er zijn begeleide workshops, maar ook meerdere spellen die alleen gespeeld kunnen worden. Er is natuurlijk ook warme chocolade melk met slagroom met een lekkere koek. Aanmelden is fijn, maar aanwaaien mag ook.

Bezoekers in de atelierloods van Glashard. Fotografie: Aad Hoogendoorn

Glashard. Post-graffiti in De Glasfabriek Schiedam

Ruim twintig jaar geleden trokken ze er ‘s nachts met een spuitbus op uit om werk achter te laten op muren, deuren en andere plekken, meestal aan de rafelranden van de stad. Inmiddels werken ze als beeldend kunstenaar. Op ons verzoek stelde ontwerpersduo Opperclaes een tentoonstelling samen met werk van deze kunstenaars. Ruim dertig makers uit binnen- en buitenland exposeren in verschillende loodsen en maken hun werk veelal ter plekke.

Dit wil je weten

  • Woensdag 29 december van 11:00 – 17:00 uur
  • Kunst in de vakantie is voor iedereen. Kinderen tot 12 onder begeleiding van hun ouders en/of begeleiders
  • De workshops zijn gratis, exclusief je ticket voor het museum.
  • De workshops vinden plaats in de tentoonstelling Glashard. Post-Graffiti in De Glasfabriek Schiedam. Adres: Buitenhavenweg 146, 3111 AS Schiedam
  • Laat ons weten dat je komt via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl. ovv Kunst in de vakantie. Op de dag zelf is het ook mogelijk nog mee te doen
  • Voor iedereen van 13 jaar en ouder is voor deelname een controle van de ControleCheck app nodig

Kinderen in de atelierloods van Glashard. Fotografie: Aad Hoogendoorn