Kerstival*

*Het museum in kerstsfeer, elke dag is er iets te doen.

Zaterdag 22 december t/m zondag 6 januari, 13.00 - 17.00 uur

Tijdens de kerstvakantie hoef je je niet te vervelen! Elke dag zijn er workshops, rondleidingen, speurtochten en andere feestelijke activiteiten voor de hele familie. Of kom kijken naar een tentoonstelling van tientallen bijzondere kerststallen of onze tentoonstelling Familie.

Workshop Familie – Klei je familieleden – in ’t Atelier
Je zit tegenover elkaar en probeert de ander te vangen in klei. Hoe zie ik jou? Zie jij mij zo? Even de tijd om echt naar elkaar te kijken. De kleiwerkjes worden daarna in het museum tentoongesteld.

Workshop Kunstkerstbal – mini kunstwerk – in ’t Atelier
Maak een kunstkerstbal voor thuis in de kerstboom.

Workshop Koekjes versieren
Op een grote tafel kunnen kinderen een koek in de vorm van het museum-sterretje versieren. Eet smakelijk!

Familie-rondleiding
Korte rondleidingen (25 minuten) voor het hele gezin door de tentoonstelling Familie, met kijk- en gezinsvragen. Zo leer je elkaar nog beter kennen.

Workshop Corneille-beker – warme chocolademelk met slagroom
Maak je eigen ontwerp op een kartonnen beker, geïnspireerd op Corneille. Zet hem op de Corneille bekerwand (maak een foto voor Insta) en haal een kop warme chocomelk met slagroom.

Familie-speurtocht
Haal de gratis speurtocht bij de balie. Na afloop krijg je een leuke kunstkaart die je zelf kan inkleuren en via het museum op de post kan doen.

Op de foto met je familie
Maak op onze ‘speciale plek’ als herinnering een eigen foto met je telefoon. En natuurlijk mag die worden gedeeld op Instagram onder #KerstivalMuseumSchiedam.

Chill plekje
Even bijkomen? Dat kan! Op verschillende plekken hebben we fijne plekjes om lekker te zitten met een kopje thee, door een boek te bladeren of om met elkaar een spelletje te doen.

Wensenwand
Deel je kerst- (en later) je nieuwjaarswens op de wensenwand!

Kerststallenshow
Bij Kerst horen natuurlijk ook kerststalletjes. Net als vorig jaar exposeren we vanaf 15 december een groot aantal unieke exemplaren. De handgemaakte kerststallen zijn verzameld door Elisabeth Houtzager, die er de hele wereld voor over reisde. Lees hier verder over de kerststallenshow.

Voor de familie-activiteiten vragen we een bijdrage van € 5 per persoon (kinderen). Daarvoor krijg je een strippenkaart waarmee je kan deelnemen aan zes activiteiten en het hele museum kan bezoeken.

De activiteiten zijn elke dag tussen 13.00 en 17.00 uur. Ouders die kinderen begeleiden zijn gratis. Bezoek aan alleen de Kerststallenshow is gratis.