Glashard dobbelspel*

*De dobbelsteen leidt je.

Vanaf 27 november

Hoe klinkt een muurschildering van 8×8 meter? Kun je schilderen met een brandblusser, rally-auto of glasscherven? Is er een verschil tussen graffiti en kunst? Speel het spel en ontdek wat de kunstenaars maken.

De tentoonstelling Glashard is niet zomaar een tentoonstelling. In de enorme loodsen van de voormalige Glasfabriek Schiedam zijn ruim 50 bijzondere kunstwerken te ontdekken. De kunstenaars maakte vroeger allemaal graffiti. Ze trokken in de nacht met verf en spuitbussen de stad in. Stiekem schreven ze hun naam in mooie letters op muren, treinen en tunnels. Nu maken deze kunstenaars hun werk vaak in een atelier. Daar hebben ze tijd om dingen ​uit te proberen, bijvoorbeeld nieuwe kleuren, andere vormen of leuke materialen.

Hoe ziet die kunst eruit? Speel het spel en ontdek wat de kunstenaars maken. De aanwijzingen leiden je per toeval naar een kunstwerk. Gooi bij dat kunstwerk met de dobbelsteen en voer de opdracht uit. Volg die nieuwe aanwijzing op en je vind het volgende kunstwerk waarbij je weer met de dobbelsteen gooit en ga zo verder.

Dit wil je weten

  • Vanaf 27 september op te halen bij de ingang van de tentoonstelling
  • Spel voor kinderen van 4 t/m 12 jaar
  • Deelname is gratis, exclusief museumentree. Kinderen t/m 18 jaar zijn gratis, kijk voor de andere kortingsacties hier
  • Na afloop ontvang je een kleine verrassing

Bezoekers in de tentoonstelling Glashard. Fotografie: Aad Hoogendoorn