Get The Picture

Zo 26 mei 2019, 14.00 - 16.00 uur, gratis, aanmelden t/m 24 mei 2019

Hoe laat jij jezelf zien op social media? Wat is het perfecte plaatje: een hele mooie selfie of een foto waarop staat zoals je bent? Tijdens Get The Picture is dit onderwerp van gesprek én actie, want er komt ook een influencer een workshop geven. Het event sluit aan bij de tentoonstelling Post/Delete.

Fake/Real

Hosts van het event zijn Isa de Looff en Lisa Wieriks, die het initiatief namen voor de tentoonstelling Post/Delete. Wanneer post je een foto, wanneer delete je ‘m? Ze bedachten ook een fake-fotowedstrijd waar je t/m 20 mei nog aan mee kunt doen. Zie hier meer info, je kunt een Fujifilm instant-polaroidcamera winnen.

Het event

  • Rondleiding over de tentoonstelling Post/Delete door Isa en Lisa
  • Gesprek met twee inspirerende gasten: Bruno van den Elshout en Mignon Nusteling
  • Mini-workshop foto maken door Mignon Nusteling
  • Uitreiking fake-fotowedstrijd en bonusprijs voor de beste workshop-foto

De gasten

Bruno van den Elshout is fotograaf. Hij richt zich op ontmoetingen en beelden van hoe mensen echt zijn, zonder make-up, zonder fake glimlach. In Whatever the Weather liep hij een dag lang met mensen over het strand. De foto’s die daarna gemaakt zijn, laten mensen zien zoals ze zijn. Soms schrokken mensen er achteraf van: zie ik er zo uit?

Mignon Nusteling (a.k.a. Miyoncé) is een creatieve duizendpoot: ze schrijft, tekent, presenteert… en heeft meer dan 8000 insta volgers. Zij doet wél aan make-up en kleding die aandacht trekt, maar dat is haar manier om zichzelf echt te laten zien. Ze is veel bezig met het onderwerp zelfbeeld.

Aanmelden voor het event kan tot en met 24 mei via rsvp@stedelijkmuseumschiedam.nl.

 

 

Isa en Lisa, initiatiefnemers van Post/Delete. Fotografie: Aad Hoogendoorn